zdravim, neviete co to je irsetup, skusal som hladat na nete tak ze nejaky virus ci malware ci co, ale nikde som nenasiel ako sa to rychlo odstani, problem je ze ked spustim pod wine daky program (konkretne jeden patch) tak mi vyhodi chybu a v hlavicke pise irsetup a text je ze failed to open output file, a neda sa to zrusit jedine cez monitor systemu (kde tento proces je zase pomenovany ako irsetup) neviete mi poradit ako ho bezpecne odstranim?? skusal som avasta ale pri aktualizacii mi spadol a furt daku chybu pise, BTW: mam ubuntu 11.04
ak nie tak:
zmaz cely adresar /home/tvojemeno/.wine
ale tym ti zmiznu vsetky programy nainstalovane cez wine (mozes skust zalohovat tie co nie su infikovane)
wine si ten adresar pri dalsom spusteni obnovi (budes mat uplne cerstvu instalaciu wine)
ak sa ti totizto podarilo chytit win virus tak bude len v tom adresari
skusim teda asi len tu druhu moznost... skoda tych instalacii odznova ... ale ked to pojde tak vopred diki. ak nie ozvem sa
tam funguje ??
lebo toto vyzera ze ten program alebo patch su infikovane irsetup-om
ja neviem ci ide o virus(prepokladam to na zaklade 1 prispevku) alebo kniznicu
Neinštaloval si nejaký program na obsluhu telefónu alebo TV karty do wine?
je to instaler pre spustenie eurebattle.netu, citam tam ze maju viaceri vseliake problemi, ale ty co maju linux konkretne tento, a neviem ci je to v stadiu riesenia ci nato kaslu...
je tam ze si mam stiahnut daky subor w3lh.dll a nakopcit ho do w3 priecinku vo .wine ale to som este pred tym nez ten server padol urobil a problem zotrvaval, teraz len cakam a rozmyslam ci som to presne tak urobil ci ne... a cakam kym ten server znova nabehne.(co je to posledne co ma napada urobit)
Nainštaloval som si WoW, a išlo/nešlo. Priinštaloval som niečo ďalšie čo má domovskú stránku tam a tam. Potom mi začali/nezačali problémy s irsetup.
Všetky programy mám legálne, alebo som si naťahal do wine vírusy z warezu. A chcem to nielen preskenovať, ale aj odstrániť vírusy z programov.
Tá posledná časť vety je najdôležitejšia. Antiviráky ktoré boli schopné korektne odstrániť vírus alebo mallware priamo z nakazeného programu boli platené. Voľné verzie boli vhodné len na zablokovanie prístupu k nákaze a k odmazaniu priečinku s bordelom.
PS.: Linux nie je nástroj na zakrývanie warezu. Nevravím že je to tvoj prípad, ja len aby reč nestála.
dalej na ten stranke (http://eurobattle.net/showthread.php?t=143065) je malinky postup ako nato a je tam aj drobna zmena pre uzivatelov linuxu co je aby stiahli dany subor (w3lh.dll) a vlazili ho do hlavneho adresara W3, avsak aj po tejto cinnosti je reakcia "installera" rovnaka a neurobi nic len vyhodi chybu,
BTW: neviem ci je ten IRSETUP virus ci co to je, to len pri googlovani o tom tak pisu iny....
BTW2: zatial nikdy neboli problemi s ubuntu a tymito zalezitostami, ten installer sa stale spustal normalne