NAS Fantec
drwxr-xr-x 4 www-data www-data 62 Jun 24 11:21 Public
Do tohto priečinka som nakopíroval filmy z HDD satelitného prijímača. Filmy sú tiež v priečinkoch a tie majú tieto práva:
drwx------ 3 www-data www-data 21 Jun 24 11:21 Hollywoodsky Hmyz
drwx------ 4 www-data www-data 51 Jun 24 11:21 Tajemstvi lonskeho leta 1
Problém je, že sa do týchto priečinkov cez telnet nedostanem aj keď som prihlásený ako admin. Vypíše mi toto:
-sh: cd: Hollywoodsky Hmyz/: Permission denied
Ak chcem zmeniť práva, tak mi napíše toto:
[admin@GL-35DSR Public]$ chmod 777 Hollywoodsky\ Hmyz/
chmod: changing permissions of `Hollywoodsky Hmyz/': Operation not permitted
Poradí niekto ako to vyriešiť ?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Podľa nastavených práv nemajú do toho priečinka právo vojsť ani členovia skupiny root, ale len vlastník Apache.
Skús sa tam pozrieť cez prehliadač, to by malo ísť, páč Apache je vlastník.
[admin@GL-35DSR ~]$ id
uid=1002(admin) gid=33(www-data) groups=33(www-data)
[admin@GL-35DSR ~]$ id root
uid=0(root) gid=0(root) groups=0(root)
Filesystem je XFS
PS.: chmod uploade cez sambu, to myslíš váźne?
Ale, nechápem prečo sem nedal výstup z príkazu mount. Nepredpokladám že by to urobil na zametenie stôp.
Textový, iný to neposkytuje.
[admin@GL-35DSR BT]$ mount
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on / type ext3 (rw,noatime,data=ordered)
proc on /proc type proc (rw)
devpts on /dev/pts type devpts (rw)
sys on /sys type sysfs (rw)
/dev/md3 on /var type ext3 (rw,noatime,data=ordered)
/dev/md4 on /shares/internal type xfs (rw,noatime,nodiratime,ikeep,noquota)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw)
usbfs on /proc/bus/usb type usbfs (rw)
/dev/md4 on /shares/internal/nas/home/admin/Public type xfs (rw,noatime,nodiratime,ikeep,noquota)
/dev/md4 on /shares/internal/nas/home/admin/Albums type xfs (rw,noatime,nodiratime,ikeep,noquota)
/dev/md4 on /shares/internal/nas/home/wks/Public type xfs (rw,noatime,nodiratime,ikeep,noquota)
/dev/md4 on /shares/internal/nas/home/wks/Albums type xfs (rw,noatime,nodiratime,ikeep,noquota)
/dev/md4 on /shares/internal/nas/home/public/Public type xfs (rw,noatime,nodiratime,ikeep,noquota)
/dev/md4 on /shares/internal/nas/home/public/Albums type xfs (rw,noatime,nodiratime,ikeep,noquota)
/dev/md4 on /shares/internal/nas/home/Marko/Public type xfs (rw,noatime,nodiratime,ikeep,noquota)
/dev/md4 on /shares/internal/nas/home/Marko/Albums type xfs (rw,noatime,nodiratime,ikeep,noquota)
Mimochodom. Zaujímalo by ma aj ako nakonfiguroval práva na zdielanie daných priečinkov. Nielen ako tam nastavil samotný typ zdielania.
Obvykle je to pekne popísané v návode, a webové rozhranie je intuitívne.