Vypina PC
Stretli ste sa uz niekedy s tymto? Mam dvojjadro cpu, silny zdroj, ktory to vsetko vratane grafickej musi zvladat... A opensuse mi jednoducho casto robi sarapatu. Ked pouzivam operu, tak menej, ale vsimol som si, ze ak som pouzival firefox, tak netrvalo dve hodiny a pocitac brutal zamrzol - neslo sa prepnut do tty, nic. pomohol iba tvrdy restart.. Tteraz sa mi to stalo aj s operou, asi po 4 hodinach pouzivania tiez seklo - pomohol iba tvrdy restart a nic ine. Po restarte sa vsak PC na sekundu vypol a hned sa sam zapol, a bootoval normalne..
Na disku mam aj Win7 ktory som zdedil ked som kupil PC a ked som par dni bezal na W7, nikdy som nic taketo nepostrehol - nepostrehol som taketo spravanie ani na gentoo, ked som ho dva dni nastavoval, kompiloval a hral sa s nim.
Na opensuse mi komp dlhsie ako je tych 5h zapnuty nevydrzi.. V com moze byt problem?
Dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Vyskúšaj sa pripojiť pomocou SSH, alebo skús ping. Tak overíš či nevytuhol len X server. Taktiež skús monitorovať teplotu {C,G}PU alebo iných komponentov či sa neprehrievajú.
Syslog a dmesg si pozrel?