Zrychlenie archu....
potreboval by som pomoc a to s:
mkinitcpio.conf a tam hlavne s optimalizaciou hooks. ako viem ze ktore nepotrebujem? defaultne je to nastavene na:
HOOKS="base udev autodetect pata scsi sata filesystems"
problem sa tyka pata scsi a sata. ako zistim co z toho potrebujem bez toho aby mi padol system ?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
v podstate môžeš s týmto experimentovať, predpokladám že máš robený aj fallback kernel, kde všetky tieto voľby sú aktivované, takže nabootuješ z neho keby niečo..
Ostatné možnosti v hooks sú podľa mna nutné....
Inak pokiaľ ti ide o zrýchlenie, tak týmto smerom ti je škoda ísť...
Jedine čo by som ti poradil je spušťať niektorych deamonov (rc.local) v pozadí (@). A trochu posunúť kdm/gdm dopredu - asi ho máš na poslednej pozícií...
mam este jednu otazku... ako mam zmenit cursor? pouzivam gnome 3 a nikde to neviem najst... dik :)
DAEMONS=(@hwclock @syslog-ng @crond fam dbus @networkmanager @alsa @bluetooth @gdm)
co z toho este nepotrebujem ? crond? hwclock? syslog? dik....
čo sa týka cronu - tak ako root si skus dať 'crontab -l' a uvidíš či ti niečo spúšťa, ale aj keby nerobil nič tak cron je elementárna systémová služba, takže radil by som ti to tam nechať... A jej réžia je +-0.
detto syslog. Myslím že dokonca niektoré programy bez systémového loggera odmietnú bežať. Takže aj ten si nechaj maximálne si skus obmedziť rozsah logovania, ale aj toto je podľa mna úspora v mikrosekundách na hodinu používania notebooku...
Na tvojom mieste by som sa uspokojil s tým modifikáciami čo boli v tej wiki...
Kurzor neviem zmeniť, teda v KDE4 čo používam to naklikáš, ale v gnome to nemám šajnu...
ďalšie veci čo ma napadajú je vymeniť GNOME za niečo ľahšie (napríklad KDE4 po zadaní hesla štartujú snad 15-20 sekund, ale sú prostredia ktoré naskočia za 2 sekundy) a taktiež môžeš zrýchliť (skôr tak mentálne) štart systému autologinom.
pouzivam to uz dlho a ziadne problemy :-) (akurat treba zrusit /etc/mtab a spravit link kamsi do /proc)
https://wiki.archlinux.org/index.php/Systemd