pcr linux a ukladanie na disk
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: pcr linux a ukladanie na disk 18.09.2005 | 21:56thefox Slackware PoužívateľVzhľadom na to, že používaš aj MS Windows, predpokladám, že dáta chceš skopírovať na partíciu s NTFS, čo jadro v súčasnosti nepodporuje. Skopíruj si ich niekde, kde máš FAT (ak tie dáta chceš čítať aj z MS Windows) alebo nejaký normálny súborový systém. Ak kecám blbosti a snažíš sa to zapísať na normálny FS, tak možno naozaj potrebuješ roota, no ak si menil práva aj na zápis, tak ich už pravdepodobne máš/netreba ti ich. Ak ho naozaj potrebuješ, tak musí existovať cesta, ako sa ním stať, skontroluj dokumentáciu.
-
Re: Re: pcr linux a ukladanie na disk 18.09.2005 | 22:12Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko AdministrátorMožno by stačilo remoutnuť partíciu do rw módu.Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
-
Re: Re: pcr linux a ukladanie na disk 22.09.2005 | 19:53burgyn pcr linux knoppix Používateľneslo to ani na fat32. chcel som to vypalit cez k3b no neukazalo mi to tam disky. ked som dal vlastnosti disku a chcel som zmenit prava z mozes zobrazovat na mozes zobrazovat a upravovat a ono to vyhodilo nieco ze v device to nieje mozne
-
Re: Re: pcr linux a ukladanie na disk 22.09.2005 | 22:28juraj Návštevníkdo /etc/fstab si pridaj pod rootom nieco taketo: /dev/hda1 /mnt/hda1 auto defaults,users,exec,umask=000 0 0 musi to byt v jednom riadku do roota sa dostanes pomocou prikazu su a hesla... To distro je zalozene na Knoppixe, takze pri instalacii si musel zakladat aj ucet roota.
-
-