Po odinstalacii Evolution zmizla cela horna lista!
Dnes som sa trochu hral s mojim Ubuntu 10.10 a cistil som ho.
Nepouzival som Evolve a "strasne" mi vadila ta obalka na hornej liste.
Isiel som do hlavnej ponuky, odznacil som Evolve a este k tomu som ho dal aj odinstalovat. Blbec....
Podarilo sa mi to dokonale, zmizla mi totiz cela horna lista so spravou napajania, spravou pripojenia na internet, hodinami, vypinanim....
Vypinam hlavnym tlacitkom, na net sa nepripojim....
Poradite mi ako odvolam co som privolal?
Vdaka za rady.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Nebudem vsak potrebovat aj pripojenie k internetu?
To vdaka tej chybajucej liste nemam.
Skusal som nainstalovat Evolve naspat cez centrum software, ale vyhodilo mi chybajuce spojenie...
Mrkol som do Synapticu a tam po Evolve ani stopy.
Teda to Evolve nemusi byt, nepouzival som ho a koli tomu som ho daval prec.
Navrat hornej listy, so vsetkym co tam ma byt by vsak potesil.
Ak sa to da cez terminal, tak prosim napis ako na to.
Dik za ochotu.
evolution, nie evolve :)
sudo apt-get install gnome-panel
Islo to aj cez Synaptic.
Sorry za chybne pomenovania, uz som zo 40 nazvov toho isteho objektu trochu pomyleny.
Teraz som si vsimol, chyba tam znacka na vypnutie, restart...pocitaca.
Poradis?
Dik
Chcelo sa to trochu pohrat, ale islo to.
To ma prinutilo k rozhodnutiu nainstalovat si vytvaranie restore pointu.
Ked sa zas budem hrat a nieco zmrvim je lahka cesta naspat.
Len sa divim ze to Ubuntu nema priamo v zakladnej instalacii.
Este raz dik.
a najma ked tam zbadas nieco ako gnome, gnome-panel alebo gnome-desktop ci nejaky iny program co pouzivas a kedze suvisi s tym odstranovanym odtrani aj ten,tak si dobre rozmysli ci to naozaj das odstranit
A Ubuntu sa opýtalo že či si je užívateľ vedomý a chce s tým zahodiť aj polku grafiky.
A ohľadne toho tvojho gentoo. Ty máš nejako pokazený počítač že Ti prekladá gnome celú noc? To sa mi zdá dosť pravdepodobné keďže 64bit je obvykle oveľa výkonnejší. A zabudol si objasniť tvoju vetu o tom emerge.
Evolution je v gentoo súčasťou metabalíku gnome a je tam definovaný cez RDEPEND. Takže, emerge ho povolí odinštalovať bez toho aby to zrušilo celú desktop. Ale, pri najbližšiom konzistentnom spustení emerge ho tam začne pchať znova keďže to toho metabalíku patrí. Podobne by sa malo zachovať aj KDE (kde4-meta-pkg), ak si vyhodíš napríklad kate.
Pričom Ubuntu dá na výber otázku či si si istý, že chceš vyhodiť kaskádovo celú grafiku keďže aplikácie a ich knižnice sú na seba naviazané. Keby to povolilo bez toho, tak to grafické sedenie ani nenabehne.
Takže, je na Tebe či považuješ za korektné chovanie ak Ťa upozorní nástroj na správu balíčkov aj s farebným upozornením alebo ak Ti to nainštaluje sám znova.
A ohľadne tvojej informácie ohľadne toho že emerge nerobí s balíčkami, tak si prosím Ťa spusti man emerge a druhú vetu z bloku DESCRIPTION.
To, že nejakú vec nepoznáš, ešte neznamená že je tá vec zlá. To Ubuntu si si mohol vyskúšať kľudne aj vo virtuálke a aspoň by si vedel o čom hovoríš.
Ale, skús mi povedať prečo považuješ za zlú vec ktorú nepoznáš. Už som sa na to pýtal viac krát.
Takže Ťa poprosím len o jedno. Nabudúce keď budeš chcieť niečo kritizovať, tak si to aj pozri. Inak budeš vyzerať ako umrnčané decko ktorému nemajú dôvod dať lízatko.
Možno je také über cool chovanie mainstream, ale mne je to jedno aj keď niesi jediný čo má tento problém.
Mimochodom, naozaj si nemusel túto tému nemusel riešiť. Zadávateľ by urobil lepšie keby si naspäť nainštaloval metabalík ubuntu(_desktop) a mal by to v pôvodnom stave a na prvý krát. Tie tvoje domýšľavé dohady o vhodnosti alebo nevhodnosti nejakého systému ktorý ani nepoznáš vedú len k zbytočným flame wars. Bez ohľadu na to, že si preukázal že nepoznáš ani systém ktorý používaš.