problem so slex na usb
Potrebujem dostat slex na usb kluc, aby som nasledne z neho mohol nabootovat NB. Mam 2 Kingstony - oba FAT 32 s dostatkom miesta.
Stiahol som slex pre usb z ich stranky, rozbalil a kedze to potrebujem pre win tak som spustil bootinst.bat ale...na obrazovke sa objavilo:
Setting up boot record for G:, wait please...
System nemoze najst zadanu cestu.
Disc G: should be bootable now. Instalation finished.
Ked vsak dam bootovanie s USB, tak mi vypise, ze ziaden OS nenasiel.
Toz v com moze byt problem?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
liloinst.sh
...Nasledne ten USB potrebujem pouzit pre win a tak asi by som mal spustat nieco xxx.bat nie?
Takze som spustil slex z usb - objavila sa mi aj pekna obrazovka s privitanim, ale dalej je zase problem a to:
- ked dam aby sa otvoril/ spustil s graf jadrom KDE alebo vise tak to skonci pri:
INIT: Switching to runlevel:4
Starting up X session manager....
a tam to stoji a stoji uz par 10 min
Ked dam po opatovnom nabootovani text rezim a dostanem sa do neho, tak ked dam "mc" - co je nieco ako norton commander tak sa mi otvori, ale nemozem sa dostat na disk C - kde potrebujem (to je dovod preco to robim) vymazat jeden subor z WIN systemu. Furt mi tp ukazuje iba to co mam na USB.
fdisk - co som teda nasiel na nete info je nieco ako portion magic na particie disku, dufam ze si nepreformatujem disk.
mkdir - je na vytvorenie adresaru, ja som v linuxe teda nezbehly, ale adresar win je predsa uz vytvoreny, nemal by tam byt nejaky povel ako bol kedysi v dos-e "cd\"
Vopred dakujem za odpoved
fdisk /dev/sda
p (to tam das a stlacis enter, vipise ti to tabulku, a s toho zistis na akej particii windows mas a aky je filesystem)
q (tim ukoncis fdisk)
mkdir /mnt/windows (tu vytvoris priecinok kde mountnes cize kde zapojis disk)
mount -t ntfs /mnt/windows /dev/sda1 (za ntfs nahradis filesystem ktory windows pouziva ak je ntfs tak nechas, a za /dev/sda1 dosadis particiu kde windows mas)
- vsetko rob ako root
potom otvor prehliadac suborov a chod do /mnt/windows , tam najdes subory ktore hladas , mozes ich upravovat ale iba len ak spustis svoj prehliadac suborov ako root, cize neviem co tam je ale