pred dvoma dňami mi spadol linux zapla som si pc a vyhodilo mi ciernu obrazovku a v nej no inid found .... skusali sme to spravit cez terminal ako to tu uz raz bolo ze sa vlozi live cd a ze sa do terminalu napise prikaz ale nepomohlo ... nakoniec sme ho chceli preinstalovat a ani to nejde ... tak sa chcem opytat ci mi neviete poradit preco to nejde preinstalovat a preco sa to vlastne stalo pretoze notebook mam len mesiac a zatial vsetko islo v poho ... mohlo sa stat ze mi odisiel hardware? vdaka
No int found. Try passing init=bootarg skúšal som to podlo taoho návodu čo tu niekto dal ale nepomolo,, navyše ja to robím cez live usb lebo nemam cd - room,, a posledny krok je reštart pc... no ja dám reštart a môžem čakat velmi dlho,, musím ho vypnút natvrdo z tlačidlom a po zapnutí stále to isté
Katus a Andrej opisujú ten istý problém? Aby sme vedeli, na čom sme...
Ak hej, tak z USB sa systém bootne OK? Btw: do akého prostredia to bootuje? Do grafického (GUI) alebo príkazový riadok (CLI)?
Device or resource busy while trying to open /dev/sdb1 Filesystem mounted or opened exclusively by another program
, možno má pripojenú danú partíciu alebo je chybný disk. Ale môže ísť o celkom hlúpy problém, totiž bug v ubuntu live 10.10 (píše sa o tom napr. tu). Možno by pred kúpou nového disku stálo za to vyskúšať fsck z iného distra, hoci aj ubuntu 10.04.