Mint na 5. partíciu
vedeli by ste poradiť, čo v mojej situácí ?
V NTB mám len jeden HDD, na ktorom už teraz existujú 4 primárne partície (oem, win7 sys, win7, data).
Chcel by som nahodiť mint. No problém je, že 5. partíciu na tom HDD už nevytvorím.
PC reinštalovať komplet od základov nechcem. Využívať Mint vnútri windowsu taktiež nie...
Vie niekto poradiť ako ďalej v tejto situácí ?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
druha moznost : neviem preco sa ti nepaci mat mint vedla instalacie odpadne ti riesenie particii a podla mna tam velky rozdiel v rychlosti nieje
tretie moznost : boot z usb-cka alebo pamatavej karty ale to je podla mna hard-core :D
Ale minimálne je tu problém, že tá full verzia nemá windows inštalačku. Tú má len tá CD verzia.
Ale čo s bootloaderom ? Keď teraz používam windowsácky.
http://www.iceflatline.com/2009/09/how-to-dual-boot-windows-7-and-linux-using-bcdedit/
(neskusal som)
ale to bolo este v kombinacii s aXP
Ja som mal po kupe C:WIN a D:(na nom bolo skryty priecinok s recovery)
Teraz mam dualboot:
C:WIN7
D:data
sda3:Linux
Recovery particiu nepotrebujes, staci ti Aktivacny kod co mas naspodu NTB na nalepke - v pripade potreby si W7 preinstalujes a aktivujes s nim.
A ten software od vyrobcu NTB, to je väčšinou odpad, ktory spmaluje system a vôbec ho nepotrebujes, pripadne si ho doinstalujes zo stranky vyrobcu NTB.
Moja rada:
Zalohuj si data a rozdel HDD na 3 kusy C,D,Linux a ma to vyhodu, ze mozes k datam na D: pristupovat z oboch stran aj z W7 aj z Linuxu.
Pri instalaci Ubuntu nepotrebujes vytvarat SWAP particiu, pokial mas dostatok RAM, co ma väčšina pc.
A ked instalnes Linux ako druhy v poradi, tak GRUB ti ponukne moznost vyberu OS pri starte pc.