modul
možno to bude pre niekoho zbytočná otázka, ale potrebujem pomôcť:
Nainštaloval som Fedoru 16 na starý PC /bez grafického rozhrania 198 balíčkov / a bohužiaľ lspci nepozná, lshw samozrejme tiež nie. Neviem zistiť sieťovku na základnej doske, ale neviem ani aký modul zaviesť pre sieťovú kartu Zyxel FN312, ktorú som tam dal ako druhú /pci/.
úloha tohoto stroja by mala byť "brána", postupne rozšíriť ďalej
ne2k_pci, 8139, orinoco_pci nevyhovujú
PIII 800MHz, 256MB RAM, 80GB HDD.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Čo sa týka driveru, tak našiel so napríklad toto:
http://www.fixdevice.com/drivers/file/154911.html
ale silne ti odporúčam si najpv overiť že fakt driver nie je už obsiahnutý v tvojom kerneli...
skúšal som cat /proc/pci - bez úspechu
a) viem v ktorom balíku sa nachádza ale neviem ho fyzicky dostať na server
b) nemám šajnu v ktorom balíku sa nachádzajú
Hlavne ide o to lspci
a tiež dobrý nápad je tam dať nejaké normálne livecd a zistiť či ti to vytvorí eth0 rozhranie, pozrieť lspci a pokúsiť sa zistiť ktorý modul livecd natiahlo pre sieťovku..
Predpokladám, že Fedoru skúšaš použiť preto, že ju jednoducho na CD/DVD už máš a nechce sa ti sťahovať nejakú inú distribúciu, ktorá by na účely brány bola možno vhodnejšia, napr. niečo z Distribúcie pre router a firewall
Skús sem poslať výstup z príkazov:
uname -p
free
cat /proc/bus/pci/devices | while read ; do echo $REPLY ; done
find / -name "lshw*" -o -name "lspci*"
Ten posledný príkaz môže trvať dlho. Ak máš v systéme niekde lshw, len o ňom nevieš, tak ti ho nájde.
Ak máš možnosť použiť aj inú distribúciu alebo nejaké LiveCD, daj vedieť.
v predchádzajúcom som používal slackware - chodilo parádne, teraz chcem Fedora - je to prakticky jej minimálna inštalácia - to je kôli malej pamäti
ano, má to byť router/firewall, nie je ale potom neskôr nutné spúšťať dhcp
zaviesť sa mi podarilo po x pokusoch ne2k-pci - tu by som potreboval pomôcť, prečo nie insmod, ale musím modprobe - je to možno primitívne, ale jednoducho neviem, sieť som však nerozchodil, i keď je to zariadenie zrejme aktívne
a pre tomyho, ze preco modprobe a nie insmod:
"Most users will want to use modprobe(8) instead, which is more clever and can handle module dependencies."
ano, je to z manualovej stranky :)
ďakujem za ten insmod
mount - pokiaľ sa nemýlim, tak "mount" by mi mal vypísať pripojené zar. odpoveď "mount: příkaz nenalezen" - mám tam češtinu