Chcem sa opytat, v com moze byt problem, ked nemozem spustit nainstalovanu aplikaciu pod Ubuntu/Kubuntu. Ide o Softmaker Office 2008, ktory som si instaloval s pouzitim prilozeneho scriptu, pri instalacii mi nehlasilo ziadnu chybu, odkazy sa mi normalne pridali mnedzi nainstalovane aplikacie. Ale ked sa to pokusim spustit, nic... ani ziadna chybova hlaska. Skusal som to nainstalovat aj pod /usr, aj pod /home, vysledok bol rovnaky. Nedavno som to instaloval do Ubuntu vo VirtualBoxe (teraz mam Ubuntu priamo na HDD) a nemal som problem, islo to ako hodinky.
Ale spominam si, ze nieco podobne sa mi kedysi stalo aj vo VirtualBoxe, len s inou aplikaciou. Uz neviem, co to konkretne bolo, ale nieco zo standardne nainstalovanych aplikacii.
.6: wrong ELF class: ELFCLASS64
Pod Virtualboxom mi to islo bez problemov. Jediny rozdiel, o ktorom viem, bolo pouzitie zakladneho 32-bitoveho live CD pri instalacii, kym teraz som pouzil alternativne 64-bitove medium. Softmaker Office som instaloval z toho isteho suboru tym istym postupom...
A čím sa ešte líši spôsob inštalácie? Ja len či si použil verziu toho balíka ktorá je kompatibilná s verziou distribúcie ktorú používaš. Možno je toto dôvodom prečo to dali zdarma a prečo spoplatňujú len posledné verzie.
Ten 32bitový balík si nechcel z toho média skúsiť? Písal si že ten Ti išiel.
Mám taký divný dojem, že ostane aj naďalej nezodpovedaná.
PS.: bežná inštalácia 64bit Linuxovej distribúcie je vo východzom stave plne kompatibilná s 32bit aplikáciami. Takže stačilo len odklepnúť tú 32bit inštalačku.
ako ktora - zazil som distribucie s aj bez default 32bit podpory... ale, samozrejme, nie je problem 32bit podporu dinstalovat dodatocne...
PS.: Myslím, že sa táto téma začína zvrhávať na to, ako a prečo sa vyhnúť odporúčanému a najjednoduchšiemu riešeniu ktoré yu padlo už dávno. Veľa zdaru, ja sa odporúčam.
Pozeram help.ubuntu.com, nieco tam o tom pisu, tak to skusim nainstalovat, ked budem mat spusteny Linux.
Nesprávna architektúra "i386"
Chcel som to skusit este s pomocou getlibs, ale tento balik samotny sa mi nepodarilo nainstalovat...
Vdaka za pomoc.