prístup na priečinky v sieti
Tak som si povedal, že je čas začať s Gnome3, tak som si dal posledný Mint a pomaly si zvykám na novinky. Mám ale problém s prístupom do satelitu DM8000 k jeho priečinkom. Cez nautilus sa hodim na ftp 192.168.1.3 a som tam kde chcem, ale nedá sa mi pripojiť cez mucommander ani gnome-commander. Vyhodí mi hlášku: "Nepodarilo sa prechádzať sieťou. Je SMB modul nainštalovaný?" Samba je samozrejme nainštalovaná..
Dík za odpovede.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Inak, s tým klonom to má veľa spoločného. Rozširujúce firmware pre také hračky ktoré pridali množstvo funkcionality (torrenty, ssh prístup, zdielanie cez CIFS ktoré sa teraz omylom snažíš použiť) sa da tie klony nezmestili. Kolega si nevšimol že je ten FW o 2M väčší ako interná FLASH. Výsledkom bola tehla. Ale, dalo sa to nacvaknúť na programátor. Ale, neskôr s nášupom DX sa začali vo veľkom optimalizovať niektoré verzie neoficiálneho FW na veľkosť aby sa to zmestilo. Ako je to teraz, tak to neviem. Nemám kam dať tanier.
Mne je v podstate jedno ako sa do dreamu dostanem, ide mi to cez nautilus, čo mi postačuje, ale ide mi len o to, prečo to nejde v iných suborových manažeroch
Nmap scan report for 192.168.1.3
Host is up (0.025s latency).
Not shown: 989 closed ports
PORT STATE SERVICE
21/tcp open ftp
22/tcp open ssh
23/tcp open telnet
80/tcp open http
139/tcp open netbios-ssn
443/tcp open https
445/tcp open microsoft-ds
5200/tcp open unknown
8001/tcp open unknown
16000/tcp open unknown
31337/tcp open Elite
Nmap done: 1 IP address (1 host up) scanned in 0.46 seconds
smbclient -L 192.168.1.3
? Ak by to odpovedalo normálne, tak je pohodlnejšie priamo to pripájať a nepoužívať VFS.Enter milboy's password:
Domain=[DREAM] OS=[Unix] Server=[Samba 3.0.37]
Server requested LANMAN password (share-level security) but 'client lanman auth' is disabled
tree connect failed: NT_STATUS_ACCESS_DENIED
a preto sa pýtam tých čo tomu rozumia!
Neviem či dáš prednosť ručnému zápisu do konfiguráku alebo klikátku system-config-samba, ale je to na Tebe.
I keď môže byť primárny problém v tom, že sa zmenila verzia gnome-vfs a tie dva zvyšné programy s ňou nevedia pracovať. A tak po zlyhaní pripojenia cez FTP (ktoré si už isto vyskúšal ručne nahodiť do programu) to prejde na SMB ktoré sa nemá s čím spojiť.
Potom sa uvidí či v LTS čosi vývojári napravia. Mne to v podstate nevadí, išlo mi len o to, prečo to ftp pripojenie v niečom ide a inde nie.