lahko ovladatelny FTP Server pod Linuxi
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: lahko ovladatelny FTP Server pod Linuxi 23.09.2005 | 02:49Zilo NávštevníkV praci prevadzkujem FTP server ProFtpd. Iny som neskusal, ale da sa. System Gentoo Linux. Vzdialenu administraciu robim pomocou ssh, a webmin.
-
Re: Re: lahko ovladatelny FTP Server pod Linuxi 23.09.2005 | 11:50hogopogo NávštevníkA nastavenia teda konfiguraciu priamo na stroji robis cez konzolu alebo ma aj graficku nastavbu aby sa dalo aj naklikat nieco???
-
Re: Re: Re: lahko ovladatelny FTP Server pod Linux 23.09.2005 | 15:43otrek NávštevníkKlikat????? to by nebolo ono. Staci si ho skompilovat beznym sposobom a nastartovat. Proftpd bezi bez nejakeho specialneho nastavenia. Samozrejme, ak chces mat "bezpecny" ftp server, tak sa don trochu aj pozries. Instaluj si ho zo zdrojakov do vlastneho adresara a spustaj iba ked ho potrebujes. Napr. do /opt a to nasledovne: ./configure --prefix=/opt/proftpd make make install Potom ho spustis: /opt/proftpd/sbin/proftpd -c /opt/proftpd/etc/proftpd.conf Ten konfigurak si pozri, nie je ani zdaleka zlozity. otrek
-
Re: Re: Re: Re: lahko ovladatelny FTP Server pod L 23.09.2005 | 18:43jurajb Debian, K/Ubuntu PoužívateľEste by som dodal, ak chces prevadzkovat na lokalnom compe FTP server, asi by si sa mal poobzerat aj po vhodnom firewale, ale tam sa asi nevyhnes klasickej konfiguracii.
-
Re: Re: Re: Re: Re: lahko ovladatelny FTP Server p 26.09.2005 | 18:33otrek Mandriva, Gentoo PoužívateľFirewall doporucujem v kazdom pripade. Aj keby tam ftp server nebol. Mam s tym dost "dobru" skusenost. :))) Staci sa pozriet do logov, dennodenne mam nejakeho robota na krku, ale inak v pohode. otrek
-
-
-
Re: Re: Re: lahko ovladatelny FTP Server pod Linux 24.09.2005 | 02:42ZIlo NávštevníkCiastocne sa da aj "naklikat", ale zavisi to od toho ako chces aby sa choval ten server a hlavne kde ho sprevazdzkovat. Ja ho mam v sieti LAN.
-
-
-
Re: lahko ovladatelny FTP Server pod Linuxi 24.09.2005 | 14:19SuSEr SuSE, Kubuntu PoužívateľDoporucuji vsftpd.
-
Re: lahko ovladatelny FTP Server pod Linuxi 26.09.2005 | 10:21sugavara NávštevníkJa pouzivam ProFtpd . Ma to aj graficku nadstavbu gProFtpd (spusta sa s pravom roota). vela zdaru....
-