Padanie grafického prostredia po preupgrade
Rozhodol som sa urobiť preupgrade Fedora15 na Fedora16 a nastal problém s grafickým prostredím - zobrazí sa prihlasovacia obrazovka, zadám heslo, začne sa načítavať a keď sa zobrazí pozadie, tak to spadne s hlásením "je nutné sa odhlásiť a znovu prihlásiť".
HW: doska MSI MS-7592 s integrovanou grafikou Intel, 2GB DDR3, Intel Celeron D 2,6GHz
Problém však spočíva v tom, že ako sa mám prihlásiť, keď po zadaní ctrl+alt+F3 a potom login, heslo mi odpovie login incorrect a nemôžem sa dostať k informáciám ani ako root, ani ako uživateľ
prihlasovacie meno a heslo je správne, heslo je pre root, aj pre uživateľa zhodné
vďaka
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
obcas sa stava ze textove tty pouzivaju ine rozlozenie klavesnice ako gui alebo sa vypina num lock(aj ked indikator ostane svietit)
inak nie je dovod aby ti neslo sa prihlasit, hlavne v pripade ak to ide v GUI rezime
už aj y a z som podozrieval :-)) - inak som naťukal celú klávesnicu, aby som si bol istý
Odhadujem, že tam bude niečo o PAM.
meno a heslo v danom prípade nie je iné ako u ostatných PC v tejto sieti, a aj do tohoto som sa prihlasoval týmto - pri preupgrade sa to nemení a bežne som používal su
trapas je, že sa mi toto stalo po druhýkrát po preupgrade a trapas je hlavne v tom, že sa nedostanem k informáciám a neviem, kde je ten pes zakopaný. Zabudol som si totiž uložiť dáta aj inde....napr. USB
repozitáre som dal len Update, rpmfusion, adobe - iné nepotrebujem - a mal som na začiatku ešte pred rokom pri inštalácii F15 testing, tie som ale vypol už dávno
takže preinštalujem
dík
update označím už pri inštalácii, preupgrade už určite nebudem robiť - mám zlé skúsenosti, ale napriek tomu to môže byť úplne v poriadku, je to naviac pohodlné.
https://fedoraproject.org/wiki/Common_F16_bugs#color-profile-gnome