Arch Linux pad systemu
pred par dnami mi nechutne padol system. Stalo sa mi to za rok co mam nainstalovany Arch niekolko krat (mozno 5 krat). Netusim co tieto pady sposobuje a neviem ich ani nasimulovat. System zamrzne, zhodi Gnome a vypise neake hlasenia na celu obrazovku. Kurzor mysi pritom ostane vykresleny a kontrolka zapnuteho Caps Lock blika.
Neviem, kde by som ten vypis v systeme nasiel v neakom subore, tak som ho nafotil.
Tu je link
http://www.ulozto.sk/12563288/screen-photos-tar-gz
uname:
2.6.36-ARCH #1 SMP PREEMPT Fri Dec 10 20:32:37 CET 2010 x86_64 Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 370 @ 2.40GHz GenuineIntel GNU/Linux
Dakujem za pomoc. J.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
aka teplota uz moze byt kriticka?
prosim ta nevies kde v sa systeme uklada ten errorlog, ktory som nafotil?
Skúšal si memtest ?, lebo máš možno pamäťový modul chybný.
Tiež mám intel + arch linux a mám problémy s 3D akcelerovanými window managermi (=KDE4), s openboxom a icewm mi to funguje ako má...
Takže aj toto môže byť vo veci
Skusim najprv ten update systemu, potom stress testy. Vyhradim si na to tento vikend a potom dam vediet. Poradte mi prosim program na kontrolu pevneho disku. Mam podozrenie ze mam cosi z HDD aj ked funguje, ale uz ked som instaloval archa tak mi nesedeli hranice jednotlivych particii. cfdisk sa mi ani nechcel spustit ale nakoniec som to zinstaloval aj s XP uspesne. Snazil som sa o jednoduchu a funkcnu instalaciu. Myslel som si, ze sa mi to podarilo, pretoze on zavedenia Linuxu do kompu ho vyuzivam 100% ako primarny system. Vsetko funguje OK az na tie ojedinele pady (fakt ojedinele). Inak XP mi padaju do modra este horsie ked idem na disk D (NTFS). Arch je oproti tomu o dost stabilnejsi.
...od kedy som zalozil tuto temu, system nepadol. Kontroloval som teplotu pri beznej praci ale nad 52 stupnov som sa nedostal...
čo sa týka problémov s diskami, skus pozrieť logy (cat /var/log/errors.log + prípadne kernel.log -tento bude obšírnejší.) Ak mávaš problém s diskom tak tam by mohlo niečo byť.
Ďalší symptom je prepnutie filesystému do readonly stavu - to si niekedy ani nemusíš všimnúť, a dalej, pri boote ta môže požiadať manuálne fixnut filesystémy.
Čo sa týka konkrétneho programu na kontrolu disku (asi myslíš fyzického povrchu) - tak to nemám šajnu
s tým cfdiskom je to zaujímavé. Mohol by si ešte manuálne dať skontrolovať všetky filesystémy, pravdepodobne z livecd...