tor - onion linky, skusenosti
trochu som skušal tor, presnejšie onion web stránky, ale prišiel som na to že vlastne takmer žiadne onion stránky neexistujú. Teda mal som link na jeden vnútro-torovský vyhľadávač, ale ten mal naindexovaných asi tak 5 stránok, z čoho boli tri nedostupné, bieda.
Takže otázka - existujú nejaké normálne (nie sexuálne) onion web stránky, alebo celý tor je o anonymnom pristupovaní k "normálnemu" webu?
Dik
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ale kedže sa okrem teba nikto neunúval odpovedať, si myslím že veľa ľudi onion stránky nepoužíva...
http://uzivatel.wordpress.com/2009/07/18/onion-pseudo-domena-siete-tor/
Osobne však dávame väčšie nádeje Freenetu, kde môžeš nahodiť vlastnú internetovú stránku (alebo internetovú diskusiu via Frost - do pozornosti dávam skupinu cs.freenet - či obdobu Facebooku via Sone) aj bez toho, aby si mal nejaký server, ktorý musí šlapať 24/7.
Ten funguje ako jedno gigantické anonymné zdieľané dátové úložisko, takže nejaký prevádzkovateľ serveru, na ktorého by si mohla došliapnuť americká FBI alebo Iránsky VEVAK, neexistuje.
http://uzivatel.wordpress.com/2010/06/13/stahovanie-suborov-v-sieti-freenet/
). Tor oproti tomu nemá žiadnu réžiu.
ale som ochotný znovu vyskušať aj freenet, ak mi povieš, že už sa to správa normálne... :)
Takto, mám nejaké Xubuntu a na ňom Javu od Sun-u (teraz by som vsadil na tú od Oracle). Datastorage mám nastavený na 5GB, rýchlosť pripojenia 32 kb/s a určite nepoužívam výkonovo náročnú možnosť šifrovania, ktorú ponúka Freenet (spolieham sa na šifrovanie, ktoré ponúka ecryptfs v inštalačke toho x-ubuntu).
Keď prídem domov, môžem pozrieť, koľko to z môjho rok-a-pol starého dvojjadrového PC spapá...
Počas uplynulého roka vyšlo zopár nových verzií, ktoré riešili nový spôsob ukladania dát v sieti a nejako mali riešiť aj výkon...
Každopádne, problémy nepociťujem. Aj keď je pravdou, že som skromný a okrem Freenetu mám zvyčajne pustené len dva samostatné prehliadače, audacius, Counter Strike 1.6 a Frost (diskusný program pre Frost (btw tento program na jave openjdk nefunguje)) :D Žiadne WoWko...
ale môžem to vyskúšať...
Virtual memory: 503MiB
% CPU: niekde medzi 2-8
A počítač mám pustený podobne ako ty. Keď som v práci alebo niekde vonku, tak šetrím elektriku :)