samsung instalacia
V zozname tlaciarni, ktore mi ponka linux ju nenachadzam a ak stiahnem univerzalny ovladac pre linux, tam je tiez len CLP 320 a potom vyssia, ale táto moja tam nieje. Ak nainstalujem iny ovladac, ciernobiela tlaci pekne, ale farebna je strasne tmava,alebo nekvalitna, alebo mi to vytlaci papier s textom ...Please use a propper driver..... Ak sa ju snazim nainstalovat cez PPD a dam tam ovladac pre CPL 320, tak zas jej chyba toto:
Tlačiareň 'Samsung-CLP-320-Series' vyžaduje program 'rastertosamsungsplc', ktorý nie je momentálne nainštalovaný. Prosím nainštalujte ho pred používaním tejto tlačiarne.
Prosim teda o rady, ako sfunkcnit farebnu tlac, aby bola na urovni.
Prípadne je sanca, ze na inej distribucii, by mohla ist ? Mam UBUNTU 10.04.
Vopred vsetkym dakujem.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
<url">
www.samsung.com/us/support/owners/product/CLP-325W/XAA</url>
No to je len ten co mi nejde - ked idem cez cdroot/linux/noarch/apt_opt/share/ppd tak tam moja konkretna tlaciaren neni.
skus a daj vediet.
Prístup odoprený - ako sa dá kopírovat ked nemám prístum ?
Potrebujem tam totiz prekopirovat ten program rastertosamsungplc , ci jak sa to vola. mam ho pridany z ovladacom, ale neviem to tam nakopirovat.
A zistil som, ze ta CPL 235 ma spolocny ovladac z CLP 320 - lebo pod windowsom mi to instalovalo ako 320 automaticky.
ilias@ilias-desktop:~$ sudo cp ./cdroot/Linux/i386/at_root/usr/lib/cups/filter/rastertosamsungsplc /usr/lib/cups/filter/
cp: nie je možné stat() `./cdroot/Linux/i386/at_root/usr/lib/cups/filter/rastertosamsungsplc': Adresár alebo súbor neexistuje
ilias@ilias-desktop:~$
Mam ten subor ulozeny na inom mieste ?
sudo su
zadaj heslo a enter a pis
mc
enter
ilias@ilias-desktop:~$ cp ./'/home/ilias/Plocha/rastertosamsungsplc'
cp: chýba operand cieľového súboru po `.//home/ilias/Plocha/rastertosamsungsplc'
Viac informácií získate príkazom `cp --help'.
ilias@ilias-desktop:~$ cp ./'/home/ilias/Plocha/rastertosamsungsplc' /usr/lib/cups/filter
cp: nie je možné stat() `.//home/ilias/Plocha/rastertosamsungsplc': Adresár alebo súbor neexistuje
ilias@ilias-desktop:~$ su cp ./home/ilias/desktop/rastertosamsungsplc /usr/lib/cups/filter/
Id cp je neznáme.
ilias@ilias-desktop:~$ sudo cp ./home/ilias/desktop/rastertosamsungsplc /usr/lib/cups/filter/
[sudo] password for ilias:
cp: nie je možné stat() `./home/ilias/desktop/rastertosamsungsplc': Adresár alebo súbor neexistuje
ilias@ilias-desktop:~$
Instalujem ten mc, ale kde pri tom kopikovani robil pls chybu ?
Klavesou TAB sa prepnes do praveho okna.
ENTER vojdes do zlozky o uroven nizsie ale aj naspat v hornom riadku.
Teda v pravom okne najdes umiestnenie kam chces kopirovat.
TAB znova do laveho okna, aby si mal zvyrazneny riadok s tym co budes kopirovat, stlac funkcnu klavesu f5 a potvrd ENTER.
preco?
ak si otvorim adresar filter - je tam ten subor rasterforsamsungsplc ci ako sa to pise
A vyskusaj ho znova kopirovat cez mc, tak ze sa najprv prihlasis ako root prikazom "sudo su" bez uvodzoviek a odentrujes, ked popyta heslo, das a odentrujes.
Potom spustis mc, tak, ze napises "mc" bez uvodzoviek a odentrujes ==> potom môzes kopirovat co len chces.
Este sa mi nestalo, aby som ako root nieco kopiroval, a potom by vypisalo ze to nemam vo vlastnictve.
Ale aky postup si pouzil na to kopirovanie sa môzeme len domnievat.
Stopping job because the scheduler could not execute a filter.
Takze nejde.