nazdar páni. Viem že sa to priamo netýka linuxu ale skúsim. Mám jeden starý počítač, a v poslednej dobe nejako blbne. Keď ho zapnem, nezapne sa monitor, keď ho 3-4 krát vypnem spínačom na zdroji, niekedy sa spustí. Vyhlási milión chýb od chýbajúcej myši a klávesnice až po nezapojené disky. Nedá sa nastaviť čas v biose, čísla preblikujú. Keď vymením baterku tak sa niečo nastaviť dá ale po mesiaci je znovu vybitá. Už som sa pýtal na nejakom fóre ale ako možná príčina bolo všetko. Zdroj je nový, ostatné je po dedovi. Existuje nejaký spôsob ako zistiť v čom je chyba? Nejaký soft alebo čo? (kúpiť nové pc je dobrá rada, už som to urobil, ale rád by som to nejako sfunkčnil) ďakujem.
teda mozno len nejake kontakty, uz tu na fore raz niekto pisal o peceny hw v rure, mozno byto pomohlo :?
druha moznost je vylucovacou metodou skusat komponent za komponentom tak ze sa pouzije v inom funkcnom kompe, napr. prehodit ramku alebo disk, sietovku.... do noveho kompu ci bude fungovat
ps: kúpim funkčnú dosku. do 30euri
PS.: Detailná vzdialená diagnostika sa dávala iba do serverových dosiek, a tie sa na inzerát nedávali.