remote desktop, VNC
do systemu chcem pristupovat cez vzdialenu plochu cez iPad - pouzivam VNC aplikaciu Mocha VNC
no nacitanie a hlavne reakcia na ovladanie je strasne pomala (niekedy 5 až 10 sekund - kym zobrazi vysledok mojho "stuknutia") to iste mi robi aj pri fedore na druhom compe
ale ked sa tou istou aplikaciou pripojim k windowsu XP (nainstalovany tight VNC) ktory bezi vo virtualboxe v tom ubuntu tak su reakcie bleskove
do ubuntu som neinstaloval nic len som povolil ovladanie vzdialenecj plochy cez desktop sharing
mam povolene - povolit videt plochu, povolit ovladat plochu, vazadovat heslo a automaticky configurovat UPnP router
otazka znie: ako zrýchlit odozvu zobrazeia zmeny vnc ?? pomoze instalacia ineho VNC serveru do ubuntu ?? daju sa nejako zmenit nastavenia ??
nepotrebujem ani farby ani pekny obraz ale potrebujem ovladat niektore aplikacie (napr. JDownloader, Transmission) alebo dat uspat pc bez toho aby som museil ist na tretie poschodie kde ho mam polozeny
v iPadovej aplikacii som vypol pouzivanie 32bit farieb - trochu to pomohlo - hlavne pri ovladani XP cka.
napr. teamviewer funguje ovela plynulejsie ale pouzivat vnc mi vyhovuje viac (najma staci wake on lan a mozem sa pripojit)
pri teamviewri musim ist ku kompu a pustit ho a pustit teamviewer
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
btw mocha vnc je tiez platena, pouzivam ju hlavne preto ze vie vyhladat dostupne pc v sieti a pripaja sa podla mena pc - pomocou ktoreho si zisti ip adresu, takze ked notas vytiahnem z docku (ktory je zapojeny kablom) a pripojim sa cez wifi (cim dostanem inu IP) tak mocha vnc nema problem s pripojenim (nemusim menit IP v nastaveniach)
dufam ze aj fedora ma tento server v repo lebo na ten druhy komp to potrebujem viac
este raz dik