Cinstina v menu
Zacalo sa to pri instalacii Ubuntu - kedze som nevedel, aky je rozdiel medzi QWERTY a QWERTY s extended backslash, vybral som si tu druhu s tym, ze si to pripadne neskor zmenim. Samozrejme som to zmenit musel, navyse mi chybala anglicka klavesnica, tak som si pridal aj tu. Potialto by to bolo v poriadku.
Zrazu som vsak zistil, ze v rozlozeni klavesnice na zalozke Jazyk mam okrem slovenciny aj 6 verzii anglictiny a cinstinu a v mnohych aplikaciach (napriklad v Krusaderi) mam v menu okrem prevladajucej slovenciny a scasti anglictiny aj cinske znaky. Aplikaciu Kontakty mam v cinstine celu.
V Jazykovej podpore na zalozke Jazyk mam len slovencinu a anglictinu, ale ked si rozkliknem Regionalne formaty, opat su tam hadam vsetky verzie anglictiny a 2 verzie cinstiny... Znamienko "minus" je vsade neaktivne, takze to odobrat neviem.
Co sa s tym da robit? Nerad by som to instaloval nanovo, hoci je to cerstva instalacia; uz som venoval dost casu doplneniu aplikacii a konfiguracii.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
V rozlozeni klavesnice mam tu cinstinu stale - ale tlacidlo minus je neaktivne, odobrat ju odtial neviem. Na zalozke Formaty je Slovensko a Cina, takisto bez moznosti odobrat tu Cinu. A na zalozke System je jazyk zobrazenia cinstina, tam nevidim ziadnu moznost, ako to zmenit.
Keby som bol vo Windows, uz by som sa obzeral po inom antiviruse...
Takze si tu instalaciu este raz zopakujem a urobim si to rucne po svojom. :-)
Uz budem vediet, ze si to aj pri preinstalovani existujuceho systemu musim naklikat rucne.