nejde zapnut nvidia-glx
lincolnpark@lincolnpark-desktop:~$ sudo nvidia-glx-config enable
Error: your X configuration has been altered.
This script cannot proceed automatically. If you believe that this
not correct, you can update the md5sum entry executing the following
command:
md5sum /etc/X11/xorg.conf | sudo tee /var/lib/x11/xorg.conf.md5sum
otherwise edit manually /etc/X11/xorg.conf to change the Driver section
from nv to nvidia.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
nvidia-settings
- vytvori ti o.i. xorg.conf a ja som s nim nemal ziadne problemy - kedze si zaciatocnik, pomoze ti aj graficke rozhranie uvedeneho programu...lsmod|grep nouveau
"?sudo mv / etc/X11/xorg.conf / etc/X11/xorg.conf.backup a uvidim co to spravi... potom napisem ako to dopadlo...
skus balik nvidia-settings - vytvori ti o.i. xorg.conf a ja som s nim nemal ziadne problemy - kedze si zaciatocnik, pomoze ti aj graficke rozhranie uvedeneho programu...
sudo mv / etc/X11/xorg.conf / etc/X11/xorg.conf.backup a uvidim co to spravi... potom napisem ako to dopadlo...
Najprv si prepísal konfigurák X Window systému, to Ti nevyšlo. Tak si skúsil aktivovať konfiguráciu cez nástroj dodaný s ovládačom. To Ti povedalo čo máš urobiť. A Ty si namiesto toho urobil znova to čo Ti už prvý krát nevyšlo.
Ani by som sa nedivil, keby si použil ovládač ktorý s Tvojou kartou nepracuje. Pre istotu si nepovedal ani aký to bol ovládač a ani akú kartu vlastníš. Takže, áno. Je to totálne v p...
Len si daj pozor na jednu vec. Nie všetky ovládače pracujú s všetkými kartami a aktuálnymi jadrami.
Predpokladám, že si to už pochopil prečo to chce.
V prípade chyby je treba skontrolovať jej znenie v logu (strojovom zápise) z inštalácie. Bez toho človek nevie uhádnuť čo je zlé.