InstallFest 1210
ProgressBar Hackerspace, Cukrová 14, Bratislava, Slovensko
Linuxový installfest www.linuxfest.sk
Téma:
Hardwareová akcelerácia mpeg4 (h264) na kartách Intel 4500MHD. Akcelerácia v prehrávačoch VLC a Mplayer2.
(Tomáš Lehocký, Samo Steinhubel)
Diskusia:
Skúsenosti s HW akceleráciou užívateľov na rôznych Intel kartách. Použitie vo VLC a Mplayer2.
.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Open source Mali ovládač.
Ja si myslím že práve toto je téma na celé hodiny, ako presvedčiť výrobcu nechať si spravovať ovládače komunitou. Tento boj býva spravidla ťažký, viď. NVidia FUCK YOU a boj s filozofiou že písať ovládače je ťažké čo vyvracajú aj borci ako Ryan C. Gordon a ďalší.
Mašinka sa od maliny líši zameraním a cenou. Mne sa to viac podobá na servrík alebo internetový prehliadač aj s prehrávačom multimédií. Na rozdiel od maliny to vie priamo pripojiť disk bez USB a má to vyšší výkon. Ale, nemá to toľko prístupných GPIO konektorov. Takže mi to nebude ani riadiť kúrenie, a ani robiť alarm na chalupe.
Keď som to vyberal, tak som zvažoval aj to, že Čína produkuje veľa generických zariadení pri ktorých by odchýľka v štandarde komunikácie periférií navýšila cenu kôli potrebe vývoja a údržby ovládačov. I keď, build FW ktorý mám obsahuje ešte binárne ovládače i keď už vtedy bola k dispozícii OS vetva LiMa.
No nič. Keď budem mať monitor a pokazí sa počasie, tak sa na to pozriem. Keď som sa s tým posledne hral, tak mi tam fungovala bez problému čínska IP televízia a požičovňa filmov v použiteľnej kvalite.
Porovnávať to s telefónom pripojeným cez MHL kábel zatial nebudem.
Ale, až teraz začali byť dosky alebo celé zariadenia cenovo dostupné.