OFF TOPIC - hardvérová náročnosť Windows
Asi ste sa už stretli so slabučkými PC (napríklad niektoré netbooky) s Windows 7, kde však ide XP oveľa lepšie, alebo s veľmi výkonnými PC s takým výkonom, aký už 32bit XP nedokáže dobre použiť.
Kde je taký ten stred? Teda povedzme, že by sa všade dávala sedmička... tak na aké výkonné PC by ste dali dnes (koniec roka 2012) skôr XP? Myslím konkrétny model procesora, veľkosť operačnej pamäte a podobne.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
okrem spomínanej ramky dosť rozhoduje aj grafika podľa mňa. Napríklad na prvú generáciu inteláckych grafík nemá 7 ovládače. Ak by ale bol PC s len 1GB Ram a bola by tam fakt výkonná grafika, niekedy z roku 2008, tak by som tam pokojne 7 dal.
myslíš teraz win driver z aktualizácii na 7-ke, stavaný na konkrétny model? alebo stav "nieto správny ovládač, tak aspoň toto" ?
Vzhľadom na cenu za licenciu a aj na podmienky jej prenositeľnosti je táto tvoja otázka aj s dotazníkom zodpovedaná výrobcom ktorý nalepil OEM licenciu na štítok na železe.
Drobná úchylka (z anglického deviation, eng. nerozlišuje odchýľku od úchyľky) je len pre železo ktoré bolo dodané s nenažratou Vistou a nezvláda ju. Downgrade na XP nemá kôli absencii podpory význam a upgrade je za cenu rodinného obedu v lacnejšej reštike. A cena za RAM upgrade je veľmi podobná. Takže závisí plánovanom využití klientom.
Otázku "čo tam dať bez platnej a legálnej licencie" som tam nečítal a tak na ňu neodpovedám.
ide samozrejme o jednotlivé počítače v domácnostiach, nie vo firemnom prostredí.
Mňa vždy teší, keď niečo niekomu dám, neviem ako by ma tešilo niečo kradnúť. Tento svet smeruje úplne do prdele.
stále existujú ľudia, čo radšej niečo ukradnú ako keby mali zdarma a legálne zabezpečenú plnú funkcionalitu. Aj napriek tomu, že ceľkové náklady na krádež sú oveľa vyššie ako o iných produktov.
Nerozumiem, načo niekto vytiahol tento offtopic.
Optimálne by som mu k tomu ešte pribalil LiveCD aby mohol robiť aj po SW haváii. Vtedy sa ľudia najľahšie rozhodujú a ich rozhodnutie má najvyššiu váhu.
Myslím, že som to už pár krát spomínal, a môžem potvrdiť že to tak je.