Opera nedokáže načítať flash plugin
"Musíte nainštalovať plugin Macromedia Flash Player pre zobrazenie celého obsahu na tejto stránke. Chcete stiahnuť tento plugin teraz?"
Pritom mám ho nainštalovaný, v nastaveniach Nástroje > Nastavenia > Rozšírené voľby > Obsah mám pluginy povolené. Keď kliknem na Možnosti pluginov > Nájsť nový, tak sa objaví hlásenie "Žiadny nový plugin".
Poradí niekto ako Operu presvedčiť, aby ten flash začala využívať?
Ďakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Potom pre kontrolu daj do adresného riadku Opery následný príkaz a hľadaj "Shockwave Flash ":
opera:plugins
Vo Firefoxe aj v SeaMonkey flash funguje ako treba.
Predtým som inštaloval normálny RPM-balíček, vyskúšal som odinštalovať a nainštalovať aj staršie verzie flashu, nepomohlo.
Stiahol som tar.gz, rozbalil som, v priečinku .opera som žiadny podpriečinok /plugins nemal, tak som ho vytvoril, skopíroval som príslušný súbor, nepomohlo.
V priečinku /usr/lib/opera/plugins mám link na zdieľanú knižnicu libflashplayer.so.
ln -s /usr/share/mozilla/plugins $HOME/.opera/plugins
Nepomohlo, aj tak nedokáže flash načítať.
Tak som v nastaveniach Opery zrušil odškrtol pluginy, aby ma neotravovali vyskakujúce hlásenia, a stránky vyžadujúce flash budem pozerať len vo Firefoxe, aj keď ten mi občas mrzne a pri vypnutom javascripte (aby to nemrzlo) niektoré stránky nefungujú ako treba.
Ďakujem za ochotu pomôcť.