Dobry den, mam taky problem, ak nainstalujem ubuntu alebo mint alebo kubuntu, tam mi nahodi ovladac na graficku, vsetko funguje skvele, ale potrebujem lepsiu 3D akceleraciu a openGL, preto som nainstaloval proprietarne ovladace, no s nimi nenabehne desktop, iba prihlasovacia obrazovka a potom uz nic, ani s tymi experimentalnymi...tak potom som chcel nainstalovat ovladace od vyrobcu (NVIDIA DRIVERS), ktore som stiahol a podla navoda nainstaloval na mint a to tak, ze som vypol x-server a killol mdm a nainstaloval korektne, ale ked nabootujem OS tak mi to hodi rozlisenie 800x600 a aj ked aktualizujem xorg.config ci jak to je, tak sa nic nedeje a rozlisenie uz nejde menit a s glxgears dosahujem stale 60 fls, chcem tak 5k+ ako by grafika zvladla....dakujem za odpovede a budem vdacny aj za nejake jednoduchsie navody na nainstalovanie najlepsieho a najvykonnejsieho grafickeho ovladaca. vdaka
VGA Nvidia 520MX, i3 CPU, 4GB DDR3 RAM
1-Click-Install
Pokial by si to znova skusal a bol v tomto stave na ubuntu alebo Minte, tak tam treba dat ovladac "nouveau" na blacklist.
A po restarte by mal nabehnut nvidia driver.
Lebo je to tak spravene, ze nouveau sa loaduje pokial ho nezakazes.
a k tomu ubuntu/mint, mozem ich zakazat este pred instalaciou? a preco sa nouveau loaduje, ale ide na 800x600? ak by to bol noeveau tak by snad siel korektne nie? takto mi to pripadalo ako nejaky zachranny system s basic vga ovladacom
This most likely means your system (graphics hardware or driver) is not capable of delivering the full GNOME 3 experience.
toto mi teraz vypisalo po nainstalovani NVIDIA ovladacov a restartovani z tej stranky http://en.opensuse.org/SDB:NVIDIA_drivers
nejak som xorg aktualizoval a potom som dal ctrl+alt+F1 aby som restartol xserver a dal som este pre istotu sudo killall gdm a potom som sa snazil dat startx a uz pise errory, takze povedzme ze som teraz na obrazovke login/pass resp. konzola bez grafickeho prostredia a tu ked sa dostanem to vacsinou riesim preinstalaciou celeho OS, takze ako dalej postupovat? dakujem
Včera sa mi podarilo úspešne nahodiť uzavretý ovládač 310.19 od nvidie do Linux Mint 14 64-bit.
V GRUBe som vybral Recovery a tam root (shell).
Potom treba dať príkaz na mount file systemu aj pre zápis (inak je len pre čítanie).
Potom sa prepnúť do adresára so stiahnutým ovládačom, prideliť práva a spustiť inštaláciu.
Potom mi systém nabehol tak isto ako tebe v blbom rozlíšení.
Vo výpise lspci - v som našiel, že sa používa nouveau.
Dal som ho na blacklist a po Restarte OK nabehol 310.19.
Teda dotetaz mi vždy išli ich ovládače bezchybne.
Zajtra dám postup aj s príkazmi.
Môj príspevok bol myslený vo všeobecnej rovine.
miker@miker-K53SC ~ $ optirun glxspheres
Polygons in scene: 62464
Visual ID of window: 0x21
Context is Direct
OpenGL Renderer: GeForce GT 520MX/PCIe/SSE2
119.369540 frames/sec - 105.981052 Mpixels/sec
137.079281 frames/sec - 121.704469 Mpixels/sec
136.097464 frames/sec - 120.832773 Mpixels/sec
takze hosi nainstaloval som to BUMBLEBEE a mozem pustat aplikacie bud na intelacku alebo na nvidia, ale testoval som to priamo v hre
optirun wine ....exe
a dosahoval som podobne vysledky, dokonca na intelackej o nieco vyssie FPS 25+ ako na nvidia 20+ovladace su 304, ktore si BUMBLEBEE sam nainstaloval
takze ak mate nejake rady ako zvysit este viac vykon Nvidie, popripade ci bude lepsie hodit ine ovladace a podobne, tak budem rad za kazdu pomoc.
dakujem
OpenGL Renderer: Mesa DRI Intel(R) Sandybridge Mobile
59.786160 frames/sec - 53.080544 Mpixels/sec
59.840686 frames/sec - 53.128955 Mpixels/sec
59.857674 frames/sec - 53.144037 Mpixels/sec
a ako vidite, ten rozdiel tam nieje velky, pamatam si na starej FX5600, 2500+ FPS na glxgears
hratelne to je, ale cakal som viac, na windowse 50+ fps s daleko vyssimi detailmi, takze neviem ci sa s tym mam zmierit alebo spekulovat a znicit system, co by som nerad
ked to tak lepsie porovnam tak s optirnonom to ide trosku lepsie ako bez
Preto sa snazim tu spojaznit veci, ktore potrebujem, este najst nejaku vhodnu nahradu za Visual studio C++ a spojazdnenie mojej jednej oblubenej hry na 100%, tak prejdem na linux uplne