Nvidia 520MX ovladace linux problem
VGA Nvidia 520MX, i3 CPU, 4GB DDR3 RAM
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Tretí ročník Bratislava OpenCamp sa uskutoční už túto sobotu na FIIT STU. Registrácia účastníkov prebieha online a účasť je bezplatná.
Zdroj: Bratislava OpenCamp
Tablet PineTab-V od spoločnosti Pine64 sa teraz dodáva s vylepšeným hardvérom a operačným systémom založeným na linuxovej distribúcii Debian.
Zdroj: liliputing.com
Zúčastnite sa open sourcovej konferencie v oblasti správy a riadenia identít (identity governance and administration), kde na vás čakajú zaujímavé workshopy, prednášky a networking s industry expertami v rámci komunity.
Vyšlo „paralelné vydanie“ (nie úplná aktualizácia) verzie AV Linux MX Edition.
Zdroj: AV Linux
Priatelia želám Vám do Nového roku 2025 všetko dobré, nech sa Vám vo svete Linuxu darí a z mojej strany ďakujem všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispievajú na tento web. Či sú to už správy o zaujímavých novinkách, komentáre v diskusiách alebo blogy, ktoré niekedy zaberú aj pol dňa klepania na úkor svojho času. O to väčšia vďaka, PF 2025.
3. ročník Bratislava OpenCamp sa uskutoční 5. 4. 2025
Po covidových rokoch a ďalších prekážkach je pred nami tretí ročník, ktorý sa uskutoční v apríli 2025 na FIIT STU v Bratislave. Prvý aj druhý ročník konferencie sa tešil účasti okolo 300 ľudí, veríme že tretí ročník bude ešte lákavejší.
Zdroj: Bratislava OpenCamp
Aj v roku 2025 sa v Bruseli uskutoční podujatie "Free and Open source Software Developers’ European Meeting" (FOSDEM). Viac na jeho stránkach.
Zdroj: https://fosdem.org/2025/
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 |
07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 |
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
28 | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 |
05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 |
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
1-Click-Install
Pokial by si to znova skusal a bol v tomto stave na ubuntu alebo Minte, tak tam treba dat ovladac "nouveau" na blacklist.
A po restarte by mal nabehnut nvidia driver.
Lebo je to tak spravene, ze nouveau sa loaduje pokial ho nezakazes.
a k tomu ubuntu/mint, mozem ich zakazat este pred instalaciou? a preco sa nouveau loaduje, ale ide na 800x600? ak by to bol noeveau tak by snad siel korektne nie? takto mi to pripadalo ako nejaky zachranny system s basic vga ovladacom
This most likely means your system (graphics hardware or driver) is not capable of delivering the full GNOME 3 experience.
toto mi teraz vypisalo po nainstalovani NVIDIA ovladacov a restartovani z tej stranky http://en.opensuse.org/SDB:NVIDIA_drivers
nejak som xorg aktualizoval a potom som dal ctrl+alt+F1 aby som restartol xserver a dal som este pre istotu sudo killall gdm a potom som sa snazil dat startx a uz pise errory, takze povedzme ze som teraz na obrazovke login/pass resp. konzola bez grafickeho prostredia a tu ked sa dostanem to vacsinou riesim preinstalaciou celeho OS, takze ako dalej postupovat? dakujem
Včera sa mi podarilo úspešne nahodiť uzavretý ovládač 310.19 od nvidie do Linux Mint 14 64-bit.
V GRUBe som vybral Recovery a tam root (shell).
Potom treba dať príkaz na mount file systemu aj pre zápis (inak je len pre čítanie).
Potom sa prepnúť do adresára so stiahnutým ovládačom, prideliť práva a spustiť inštaláciu.
Potom mi systém nabehol tak isto ako tebe v blbom rozlíšení.
Vo výpise lspci - v som našiel, že sa používa nouveau.
Dal som ho na blacklist a po Restarte OK nabehol 310.19.
Teda dotetaz mi vždy išli ich ovládače bezchybne.
Zajtra dám postup aj s príkazmi.
Môj príspevok bol myslený vo všeobecnej rovine.
miker@miker-K53SC ~ $ optirun glxspheres
Polygons in scene: 62464
Visual ID of window: 0x21
Context is Direct
OpenGL Renderer: GeForce GT 520MX/PCIe/SSE2
119.369540 frames/sec - 105.981052 Mpixels/sec
137.079281 frames/sec - 121.704469 Mpixels/sec
136.097464 frames/sec - 120.832773 Mpixels/sec
takze hosi nainstaloval som to BUMBLEBEE a mozem pustat aplikacie bud na intelacku alebo na nvidia, ale testoval som to priamo v hre
optirun wine ....exe
a dosahoval som podobne vysledky, dokonca na intelackej o nieco vyssie FPS 25+ ako na nvidia 20+ovladace su 304, ktore si BUMBLEBEE sam nainstaloval
takze ak mate nejake rady ako zvysit este viac vykon Nvidie, popripade ci bude lepsie hodit ine ovladace a podobne, tak budem rad za kazdu pomoc.
dakujem
OpenGL Renderer: Mesa DRI Intel(R) Sandybridge Mobile
59.786160 frames/sec - 53.080544 Mpixels/sec
59.840686 frames/sec - 53.128955 Mpixels/sec
59.857674 frames/sec - 53.144037 Mpixels/sec
a ako vidite, ten rozdiel tam nieje velky, pamatam si na starej FX5600, 2500+ FPS na glxgears
hratelne to je, ale cakal som viac, na windowse 50+ fps s daleko vyssimi detailmi, takze neviem ci sa s tym mam zmierit alebo spekulovat a znicit system, co by som nerad
ked to tak lepsie porovnam tak s optirnonom to ide trosku lepsie ako bez
Preto sa snazim tu spojaznit veci, ktore potrebujem, este najst nejaku vhodnu nahradu za Visual studio C++ a spojazdnenie mojej jednej oblubenej hry na 100%, tak prejdem na linux uplne