Aky linux na tento spickovy HW?
HW:
486 DX2/50 MHz cache 8 KB RAM: 8 MB HDD: 340 MB
compaq lte elite 4/50CX
fotka: http://lanexperten.exoda.de/Clients/hscomputer/_eBayPictures/1828821Compaq2.JPG
problem je, ze nejde disketova mechanika, je tam OS win 95
ked som ho dostal, tak nesiel displej, ale stacilo ho rozobrat a trosku popozerat kontakty a flex kabel
nema USB a HDD ma nenormalizovanu pripojku :-D
adapter zabudovy v sebe
ma 1 moznost na rozsirenie, daju sa do nej dokupit karty s Expresscard, tak asi to je jedina moznost ako tam dostat data
aky linux tam hodit?, ktory by zvladal teoreticky aj prehliedat internet a isiel by celkom svizne
popripade este nejake napady ako tam dostat data resp. OS? (pripadne kde v disketovej mechanike hladat chyby)
diky za odpovede
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Inak, pozri sa na distrowatch či ešte niekde nájdeš monkeylinux. Vzhľadom na absenciu iného štartovacieho média a predpokladám aj absenciu siete, veľa zdaru.
Možno by som niekde ešte našiel laplink kábel, ale ten poštou posielať nebudem.
PS ten disk má bežnú prípojku. Hľadaj niečo okolo MFM.
a čo do toho slotu chceš dostať? Sieťovku onboard to určite nemá, PCMCIA sieťovku už nezoženieš. Štartovať to určite vie iba z diskety alebo HDD, pričom disketovú mechaniku už nemáš funkčnú a HDD nemáš kam inam pripojiť. Ak by si zohnal náhodou externú CDROM na LPT port, tak tá Ti už v dnešnej dobe neprečíta ani kotúč z karbošky a neviem či tú vetvu zariadení pripojených na LPT už nevyhodili. Ak to má IRDA port, tak si tam môžeš poslať z nejakého telefónu zopár súborov, ale ten IRDA port bol pomalý a telefóny mali zle implementovaný stack. Takže jednu disketu by si tam teoreticky tlačil hodinu a pol, ak to neprdne pred koncom. A keď zmažeš špeciálnu oblasť z HDD, tak prídeš o BIOS.
Do úvahy pripadá Null Modem cez com port, ale laplink kábel nenájdeš len tak ľahko.
Grafiku na 8M RAM rozchodíš tak maximálne s xterm a dillo, ale na tom si toho pozrieš menej ako v textovom móde. A otázkou je, či ovládače na tak staré grafiky ešte fungujú.
Takže, ako písal bedňa. Do vitrínky, alebo do zberne el. odpadu. A hrať sa môžeš s napríklad RaspberryPI alebo inými hračkami ktoré sú easy na také veci. A to nehovorím, že majú doslovne aspoň sto krát vyšší výkon CPU a I/O a o RAM ani nehovorím.
Na server sa to nedá, alebo aj neoplatí použiť. Desktop to by bolo utrpenie. Na háčkovanie sú lepšie čínske plošáky, nemá to zmysel.
:-)