error: attempt to read or write outside of disk 'hd0'
mam Thinkpad T420s s 128GB SSD diskom a Core i5. Chcem na neho nainstalovat najnovsi linux Mint KDE4. Vlozim DVD do notebooku vsetko sa nabootuje najde komplet vsetky ovladace na vsetok hardver. Dam instalovat a system sa pekne nainstaluje a restartuje ... vsetko doposial bezi.
PROBLEM: ale nastava ked vypnem a zapnem notebook a v grube vyberiem aky system chcem nabootovat. Vyskoci mi hlaska "error: attempt to read or write outside of disk 'hd0'" pod nou je "Press any key to continue..." Po stlaceni cohokolvek PC uplne zamrzne a nahodi Kernel panic.
Este dam postrehy stava sa to len po vypnuti notebooku. Cize keby nainstalujem mint a budem ho davat len uspavat tak nic nenaskoci a vsetko bude fungovat. Naskoci to az ked dam normalne vypnut notebook a potom ho znova zapnem tak uz nenabehne.
Mam to spravene ako dualboot s windowsom a ten funguje normalne bez problemov. Pokial tam nainstalujem ubuntu 12.10 tak sa to nestava. Robi to len toto jedno distro.
Hladal som na internete a je tam toho popisaneho dost ale ziadne riesenie. Vseci sa vyhovaraju na chybu ISO suboru. Ja som stiahol ten iso subor z niekolkych serverov a napalil na niekoldko DVD a robi to stale.
Diky Kexo
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
sudo fdisk -l
sudo parted -l
hdparm -i /dev/sda
kde sda je ten disk.