Instalacia Error
http://imageshack.us/photo/my-images/18/img1634bv.jpg/
vyskoci to vtedy ked zadam meno a prihlasovacie heslo do mojho pc skusal som aj instalovat cez usb ta ista chyba skusal som aj rozdelenie rucne particie aj tak bola chyba v com inom moze byt chyba ? moj pc je stari vhodny na internet len prosim o radu vopred dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
2) skontroloval si MD5 súčet?
3) môžeš dať test pamäte?
md5 co to je ?
kde mozem najst/dat test pamate ?
2) MD5 je kontrolný súčet, niečo ako presná veľkosť v bitoch (no dobre, niečo trochu iné, ale tak na priblíženie to hádam postačí)
3) nabootuj CD či USB do úplne prvej obrazovky a z možností vyber test pamäte
Kontrola pamäte Ti povie či je pamäť v poriadku a či nie je treba nejaký slot vymeniť alebo prečistiť.
Obvykle sú pri štarte prístupné voľby ako vyskúšať, inštalovať, overiť médium a skontrolovať pamäť. Tú pamäť si asi neskontroloval, nechcelo sa Ti čakať na výsledok...
Prečo som asi tak odporúčal test pamäte na niekoľko hodín? Test zostavy čo papala 256M pamäte asi nedobehne za pár sekúnd. Toľko trvá iba prečítanie stavu ECC pri servroch, a to sa Ťa asi netýka.
Každopádne odporúčam test pamäte spustiť na niekoľko hodín. A poprípade alternate install.
Kym najdes spravne distro co ti bude vyhovovat, tak par ich musis nainstalovat, s tym nic nenarobis. Skus teda inu verziu a netrap sa s tym.
To inštalačné Mini CD Ubuntu má cca 20M a z internetu si stiahne iba čo človek potrebuje. V aktuálnej verzii. A to je pri rok starej distribúcii dosť podstatné.
Ale, škoda že sa ten chalan už neozve. Z mojho pohľatu to naozaj vyzerá na vadnú RAM. Nie že by sa nedokázal Linux s takým niečím vysporiadať (BadRAM je tu už s nami veľa rokov), ale asi oželie zopár mincí a vymení tú RAM za niečo iné a väčšie. Predsa len tá ďalšia fotka v jeho albume tomu nasvedčovala.
Ale, každopádne máš pravdu. Ak sa Ti to nechce riešiť, tak sa na to vykašli.