Default session
Tak ako som sa dnes ráno vytešoval že som si vyriešil všetky problémy tak som si vzápätí vyrobil nový a to že pri inštalovaní nejakých programov som si mojou nepozornosťou natiahol do systému celý gnome a tu nastal problém že sa mi gnome zapísal ako default session pri mojom display manageri, nakoľko som hneď veci z gnome odinštaloval ale default mi ostal gnome.
Neviete kde sa to mení aby to bolo pre všetky kontá.
Doteraz som mal default fluxbox, display manager slim -pôvodný (musel som ho odinštalovať lebo po doplnení fluxboxu do session sa mi nespúštali aplikácie zo startup-u ale rád by som sa k nemu vrátil) a tak teraz používam lightdm kde to funguje pri navolení fluxboxu.
Čo som našiel na nete ohladom ~/.xinitrc tak tomu vôbec nechápem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
sudo /usr/lib/lightdm/lightdm-set-defaults -s ubuntu-2d
Namiesto unity-2d môžeš dať inú existujúcu session.
Pokiaľ v domovskom adresáry nemáš súbor .xinitrc tak si ho vytvor a daj mu spostiteľný príznak. Doňho napíš: .xinitrc nakopíruj do priečinkov všetkých užívateľov ktorým to chceš zmeniť.
Nič v zlom, ale nechceš prejsť na niečo novšie?
Tak sa prosím Ťa kroť.
Keby tá chyba odpálila klávesnicu alebo myš, tak je toho plný internet a okamžite to opravia. Našiel si si náhradu za jabĺčko že máš o čom odveci písať? Poprosím Ťa znova, kroť sa. Tu nečapujú patoky z plechovky.