Zdravím,
mám teraz v práci novú tlačiareň. Je možné na nej tlačiť z môjho pc s Linuxom? Ako na to?
presný popis: V kancelárii sú tieto PC:
- stolný PC s Win7, tlačiareň je priamo pripojená cez kábel, do internetu pripojený cez wifi
- nový notebook s Win7, tlačiareň je zdieľaná a NB je v internete cez wifi
- starý notebook (môj) s Linuxom (32bit Lubuntu) v dualboote s Win7 (ktorý ale nepoužívam), internet cez wifi.
Ako môžem nastaviť zdieľanie? Aký softvér na to potrebujem? Tlačiareň je HP M1132 MFP (nemá wifi). Stolný PC je stále zapnutý. HPlib nainštalovaný mám, ale tlačiareň nevidím. Pri pridávaní novej tlačiarne sa neukazuje, je len možnosť vyhľadať, no neviem čo napísať do "Hostiteľ". Mám tu rôzne IPP protokoly a tak podobne, ale nevyznám sa do toho veľmi. Prípadne čo ešte môžem poslať, aké info?
Zdravím, mám teraz v práci novú tlačiareň. Je možné na nej tlačiť z môjho pc s Linuxom? Ako na to? presný popis: V kancelárii sú tieto PC:
- stolný PC s Win7, tlačiareň je priamo pripojená cez kábel, do internetu pripojený cez wifi
- nový notebook s Win7, tlačiareň je zdieľaná a NB je v internete cez wifi
- starý notebook (môj) s Linuxom (32bit Lubuntu) v dualboote s Win7 (ktorý ale nepoužívam), internet cez wifi.
Ako môžem nastaviť zdieľanie? Aký softvér na to potrebujem? Tlačiareň je HP M1132 MFP (nemá wifi). Stolný PC je stále zapnutý. HPlib nainštalovaný mám, ale tlačiareň nevidím. Pri pridávaní novej tlačiarne sa neukazuje, je len možnosť vyhľadať, no neviem čo napísať do "Hostiteľ". Mám tu rôzne IPP protokoly a tak podobne, ale nevyznám sa do toho veľmi. Prípadne čo ešte môžem poslať, aké info?
Ubuntu a Lubuntu nemalo rovnaké balíky pre tlač. Tiež som nepochopil prečo.
Pusti na ňu
nmap
aby si videl aké porty má otvorené a čo na nich počúva.Inak, keď sme pri tom, ja sm zas nepochopil Tvoju otázku. Skús si ju po sebe prečítať.
ktorú otázku si presne nepochopil? rád ju napíšem trochu inak
zatvorený ovládač vôbec nie je. presmerovanie na open ovládač pri snahe o stiahnutie
kábel do notebooku nahodený nemám, len do stále zapnutého pc
Takže keď ideš skenovať zariadenie, tak zadávaš jeho adresu pod ktorou je dostihnuté.
terminál: sudo system-config-printer, potom pridať tlačiareň, rozkliknúť sieťová tlačiareň, vybrať Tlačiareň windows pomocou samba, stlačiť prehľadávať a vybrať nájdenú tlačiareň, SAMBA musí byť nainštalovaná
Ak to nevieš, tak oskenuj celý subnet, napríklad 192.168.1.* alebo čo to tam máte v kancelárii.
nefunguje samotné tlačenie, skončí s hore uvedenou chybou pri tlačení
pozri tuto
hlavne gksu hp-setup
alebo tuto
Driver Plugin Information:
This printer REQUIRES a downloadable driver plug-in. Use hp-setup to install the printer, and to download and install the plug-in. In general, required driver plugins are required for printing support. Driver plug-ins are released under a proprietary (non-open) license and are not part of the HPLIP tarball release.
hp-setup
? Bez toho sa neoplatí ani rozmýšľať že by si háčkoval presmerovanie na sieť. Dnes je tomu týždeň.Alternatívami sú teda:
Ale, ak sa jedná iba o občasnú tlač, tak by som si na svojej mašine aktivoval tlač do PDF súboru a preniesol tú výslednú volovinku. Občas sa to zíde aj keď človek chce posielať veci tretej strane ktorá nemá zodpovedajúci prehliadač. Ted Acrobat Reader alebo jeho alternatívy sí napchané už úplne všade. A formát je na to priamo stvorený.