Ahojte,
mám záhadný problém s internetom od providera, ktorý mi poskytuje internet prostredníctvom PPPoe a pripojenie je spracované routrom na jeho strane pre celú bytovku (ku mne už ide len lan kábel).
Internet ide fajn, ale je divné, že niektoré stránky pod linuxom (skúšal som fedoru 18 a ubuntu 13.04 i linux mint 15 mate) nejdú, pričom na tom istom počítači tieto určité webstránky pekne idú.
Dočase som vyriešil tento problém prostredníctvom vloženia vlastného routra (TP-LINK WR941) medzi mojím počítačom a ich LAN pripojením - takýmto spôsobom už dané webstránky idú.
V podstate som ešte skúšal aj zmenu DNS adresy, ale nepomohlo to. KEď som si to porovnával s pripojením cez windows, tak všetky parametry (maska siete, dns, ip adresa) sa zhodovaoli s parametrami pod linuxom.
Neviete náhodou, že to môže spôsobovať, že pod linuxom mi nejdú webstránky cez PPPoe bez môjho routra:
www.zlatestranky.sk
www.webnode.sk
www.desura.com
http://store.steampowered.com/ (pri steame, ale funguje sťahovanie dát cez ich steam klienta, v príprade desury nie)
Napokon som zistil, že problém robí zlá automatická deteckcia MTU na strane linuxu.
...namiesto MTU 1492 to ide v pohode cez MTU 1360. Taktiež je problematické, že som nastavil napevno pre toto "dsl" PPPoe pripojenie MTU 1360, ale podľa ifconfig si to stále ťahá MTU 1492, takže musím ručne vkladať MTU 1360 cez príkaz:
sudo ifconfig ppp0 mtu 1360
Vie niekto poradiť, ako to napevno nastaviť na MTU 1360 iba pri tomto jednom pripojení na Linuxe MINT 15 Mate, aby to neovplyvňovalo ostatné spôsoby pripojenia (pc je mobilný notebook) ?
Napokon som si našiel sám riešenie a vyzerá to dobre zatiaľ:
ako root zmeniť parameter MTU v súbore:
/etc/NetworkManager/system-connections/xxxxxx (názov pripojenia)
Parameter pre MRU som ponechal na hodnote 1492 (neviem, či je to takto správne, ale pracuje to, ale rád to číslo skorigujem pre lepšie výsledky a bezchybnosť)
Vlákna nie, ale celá téma sa dá označiť ako vyriešená. Plánujem aj označovanie vlákien, ale ešte nemám vymyslenú logiku.