Zdar,
rád by som ak by mi niekto pomohol s SKYPE v Linuxe. Po spustení SKYPE spadne niekedy hneď, inokedy pri spájaní hovoru. Potrebujem vedieť kde alebo ako hľadať chybu.
Mám SKYPE version 4.2.0.11 inštalovanú v Mint Linuxe 15. Predtým som skúšal rôzne staršie verzie.
SWAP je vypnutý.
Je to na PC: AMD processor LE-1620, 2 GB pamäť, GeForce GT 610. Nemám kameru.
Pri spustení SKYPE z terminálu buď napíše len Aborted alebo vypíše knižnice.
Ďakujem.
Ešte jedna vec. Ak tvoj provider alebo ten, komu voláš cez Skype na druhej strane používa OpenDNS filtering - potom si pozri tento problem:
http://forums.opendns.com/comments.php?DiscussionID=17239
Je to pamäťová chyba (overflowing a buffer, zlá allokácia, a pod.) , pravdepodobne je to bug v LM 15 / Ubuntu (neviem_aké). Vyhľadaj si možné bug pre LM 15 / Ubuntu (neviem_aké).
Trváš na Skype ako jedinom IM klientovi pre Teba????
Ano,
pod Linuxom je viacero add-on pre IM linuxové (pidgin, empathy), ktoré zaručujú kompatibilitu so Skype. ALE, tvoj problém može byť aj v tom, že je to bug konkrétnej verzie Skype+konkrétna verzia LM/Ubuntu.
Asi treba vyskúšať aj inú verziu LM / Ubuntu, inú lin. distribúciu. Asi to bude bug v tej/ktorej konkrétnej verzii Skype/LM/Ubuntu ...
Opíš, čo sa konkrétne stalo, čo znamená že sa "nedalo" ?
Čo sa týka Pidgina, ja som cez neho v pohode volával (nie Skype). Stačí nainštalovať plugin Voice/Video settings a skúsiť nastaviť, keď to nejde.