Zdravím linuxáci, chcem si nainštalovať Debian 7.1.0 na novovytvoreny oddiel (ext3) ale narazil som na problém. Mám debian 7.1.0 netinst vypálené na cd. Inštaláciu som musel spustit ešte z prostredia windows pretože po reštarte mi ho nechcelo nabootovať. Po vyzve win32-loader som reštartoval nt a začalo mi načítavať dáta z cd. Tu mi ale vypísalo hlášku: chýbajúce súbory firmwéru sú: iwlwifi-2030-6.ucode iwlwifi-2030-5.ucode
Ak máte teraz po ruke takýto nosič vložte ho a pokračujte.
Z cd mi ale ten súbor nechce načítať.
Ak dám možnosť nie (nenačítať) tak v ďalšom procese ma nepripojí k netu.
Robím niečo zle?
V prvom rade robíš zle, že si si vybral sieťovú inštaláciu pomocou nie veľmi podporovanej sieťovej karty. Najjednoduchšie riešenie, teda pripojiť sieť cez kábel do routera už odznelo. Druhé najjednoduchšie riešenie je zohnať si na chvíľu WiFi adaptér do USB ktorýu sa kamaráti s Debian-om na prvý pokus. Stačí si ho od niekoho požičať. Tretie riešenie je stiahnúť si inštalačné DVD a robiť to z neho.
Ale, aj ja som za kábel, s káblom je menej problémov aj na starých jadrách čo sú v Debiane.
PS: Existujú aj riešenia kde si daný firmware stiahneš z internetu a nahráš ho systému pri štarte, ale to bude asi zložitejšie ako pichnúť to cez kábel.
Prvá pomoc: https://wiki.debian.org/iwlwifi
IMHO, na staršie železo odporúčam.. derivát Debianu [obsahujúci binárny firmvér OOTB] - CrunchBang #!