:-)
A pokračujeme v doporučeniach na ochranu súkromia a jej zvýšenia ...
http://linuxos.sk/spravy/detail/pouzivajte-na-ochranu-svojho-sukromia-takzvan/
:-)
A pokračujeme v doporučeniach na ochranu súkromia a jej zvýšenia ...
http://linuxos.sk/spravy/detail/pouzivajte-na-ochranu-svojho-sukromia-takzvan/
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Ahoj, tuc. :-)
Asi si si neprečítal pozorne tie popisy fungovania jednotlivých anon distribúcií, nájdeš tam to, že sa napr. heslá a pgp kľúče ukladajú na šifrované USB a tak podobne.
Prosím, čítaj si to ešte raz, a pozorne, tam je odpoveď, ak sa rozhodneš pre niektorú, tak si pochopiteľne pozri na ich príslušnej home_page aj postup instalácie a ovládanie ...
Podobne to bolo napríklad aj v prípade nezabezpečeného TOR Browser-u ktorý bol prelomený ešte pred tým, ako ho tu ten istý človek dával do pozornosti ako nástroj pre každého. Rovnako sa jednalo len o nástroj na uľahčenie práce NSA pri sledovaní ľudí.
No ZASA si objavil Ameriku, fakt chlapče ...
A keďže sa to tu pravidelne opakuje z tvojej ne-Kresťanskej osoby, nuž ako pokus o FLAME je to už otrepané.
No, rozoberať dôvod načo sú tu dlhodobo prezentované produkty NSA ako nástroje na zvýšenie bezpečnosti i keď sú primárne určené na špicľovanie nevinných. A tak isto nemá zmysel rozoberať prečo ma zas urazil pomocou klamstva. Viem že po tých rokoch cielených útokov voči mne má obrátený rebríček hodnôt. A tak isto viem, že tie jeho slová nemá záujem podložiť. Ide mu len o osočovanie. Nevychovancovi. On je proste zaslúžilý obraz tohoto portálu.
Napr. ja by som napísal, odkiaľ vziať dôveru k bezpečnostnému produktu od neznámeho autora?
Táto téma je dosť zaujímavá a rád by som bol keby sa k tomu vyjadrili aj ostatní admini, aby som do týchto debát nezasahoval len ja.
Preto mám najväčšiu dôveru v slobodný softvér, proste do toho vidí veľa ľudí a teraz už existujú techniky na kontrolu bezpečnosti. U uztvoreného softvéru nemáš žiadnu šancu zistiť že si zombík. S veľkosťou firmy toto podzrenie len rastie. Podľa mňa MS má v každom Windows zombíka a stačí poslať tie správne dáta na port. Nie že som presvedčený som si istý. O Skype, ICQ a podobných šitoch je to tiež isté. iPhone deto.
Ahoj, Rado.
... bla bla, tajné plány NSA, podľa mňa je to všetko podstrčené, a na pozadí toho sa deje dačo velké, na čo sa bežne dostupnými prostriedkami možno ani prísť nedá.
Nuž, ja to ešte 'schizoidne' postrčím ďalej a vyhlásim, že ak je to tak, tak napríklad aj na našom sajte linuxos.sk sú nastrčení ľudia, ktorí pracujú pre "temné strany" sveta, napríklad aj mňa (dodaeda) tu jeden označil za agenta NSA, asi ako dezinformáciu, aby mohol zakryť podstatu svojej dezinformačnej temno-sofistikovanej činnosti (:-D), ktorá sa okamžite horečne vyvíja, keď sa jedná o niečo obzvlášť-dôležité.
A to, že je téma ochrany svojho súkromia - akýmikoľvek prostriedkami - dôležitá a súvisí so zachovaním Slobody - tak na to ber jed!
Záver.
Som rád, že si tu ešte môžem zavtipkovať a povedať svoj humorný názor.
Viem čo odpovieš, a preto som povedal že je zaslúžilý obraz tohoto portálu. Na tom si stojím už roky. V minulosti som mal záujem o tom diskutovať, ale z jeho strany to bolo ignorované tak ako to ignoruje aj teraz. Takže tú Tvoju požiadavku ohľadne diskusie smeruj na osobu ktorá ju roky ignoruje len aby mohla v kľude a nerušene urážať.
A mne sa zase, ako adminovi správičiek na linuxos.sk, veľmi nepáči, keď (ako si to môže každý z nás prečítať v komentároch osoby s nickom WlaSaTy</span></strong>, a píšeš o tom aj Ty) namiesto vecných poznámok alebo doporučení, píše hlúpe komentáre voči mojej osobe. Fakt, toto sa mi nepáči, skúšal som to tu už všelijako, vyzýval som som túto osobu opakovane, aby začala aj ona písať Správičky - príspevky, ale neuspel som, asi preto že nie som M. Ghándií. takže z mojej strany, moje chovanie z mojej strany treba chápať ako ešte stále zdržanlivejšiu reakciu na výpady tejto osoby voči mne ... Neboj sa, Mário, viem oddeliť v komentári nesúhlas so obsahom Správy, a naopak výpady voči autorovi Správy a dehonestáciu autorovej práce, ak sa ešte vôbec dá o nejakej práci hovoriť.
P.W.Y.
Robím hrubú čiaru. Odteraz keď budeš mať pocit, že niekto dehonestuje tvoju prácu, daj vedieť (prípadne to spravím aj sám od seba) a ja z komentára vymažem osobný útok. To isté platí keď to budeš spätne oplácať ty, alebo hocikto iný.
Pretože keby sa tu rozobrali aspekty bezpečnosti, dôvera, sila šifrovania, možnosti úniku dát po ceste, tak to beriem ako prínosnú tému. Takto to celé zapadne prachom a chlapci neprajúci tomuto portálu si odfajknú ďalší plusový bod pre nich, toto musí raz pre vždy skončiť.
O.K.
Argumenty nechám tak, vymažem len osobné ataky. Dá sa protiargument napísať aj bez osočovania autora a to myslím hocijakú zbytočnú zádrapku vo fóre, nikoho konkrétne a nikomu nebudem nadŕžať. Dúfam že sa pripojíš aj ty priateľu. Nerád by som to ďalej rozmazával, hrubá čiara.
Mário, ešte jednu poznámku ...
Konečne sa tu nájde správca príspevkov / komentárov. Dúfam, že máš oprávnenia aj pre komentáre, vznikajúce na Fórume, alebo nie ??
Lebo sila hovoreného/napísaného slova je obrovská na takýchto originálnych sajtoch, kde prichádzajú častokrát aj ľudia hľadajúci svoj životný SMER a SLOBODU.
Takže považujem Tvoj počin, spolu s vytvorením blogov za veľký prínos pre celé toto.
P.W.Y.
Práva mám, moc som ich nepoužíval, chcel som nechať viac voľnosti. Ako je vidieť vznikajú tu zbytočné spory s tým je koniec. Dúfam že to zaberie rovnako účinne ako zmazanie nezmyslov od užívateľa Miriam a už sa tu neukázal. A hádam sa nájde niekto, kto aj mne upraví príspevok, keď šliapnem vedľa. Tiež nemám vždy len dobrú náladu :)
... v pohode to som nasiel,
Som rád. :-)
... ale http linky su dole mozno cez torrent idu to som neskusal...
Tebe nemusím predsa extra vysvetlovať, že cez torrenty je to z množstva dôvodov lepšie stiahnúť. Vyskúšaj to a uvidíš ...