Ahojte, uz dlchsi cas riesim tento problem.Snazim sa upravit subor /etc/sudoers, aby som udelil root prava pre pouzivatela.Pouzival som nano a skusal som upravovat aj subor /etc/sudoers.tmp cez visudo. Nazov pouzivatela je tokaro Tu je obsah
GNU nano 2.2.6 File: /etc/sudoers # # This file MUST be edited with the 'visudo' command as root. # # Please consider adding local content in /etc/sudoers.d/ instead of # directly modifying this file. # # See the man page for details on how to write a sudoers file. # Defaults env_reset Defaults mail_badpass Defaults secure_path="/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin" # Host alias specification # User alias specification # Cmnd alias specification # User privilege specification root ALL=(ALL) ALL tokaro ALL=(ALL) All skusal som aj: tokaro ALL=(ALL:ALL) ALL # Allow members of group sudo to execute any command %sudo ALL=(ALL:ALL) ALL # See sudoers(5) for more information on "#include" directives: #includedir /etc/sudoers.d
Po tom co som ulozil subor a pokusil sa pouzit sudo nano /etc/sudoers tak mi vyhadzuje:
sudo: parse error in /etc/sudoers near line 21
sudo: no valid sudoers sources found, quitting
sudo: unable to initialize policy plugin
DAKUJEM
samozrejme mi to ukazuje tuto chybu pri akejkolvek snahe o pouzitie sudo.Je to dost otravne vkuse prepinat medzi root a pouzivatelom. Este raz diky za pomoc
All nie je to iste ako ALL
tokaro ALL=(ALL:ALL) ALL je správne, potom sa odhlas a znovu prihlás
dakujem za rychlu odpoved. Mam vsak stale rovnaky problem. Upravil som subor ako si mi radil, ale stale vyhadzuje rovnaku hlasku> sudo: parse error in /etc/sudoers near line 21 sudo: no valid sudoers sources found, quitting sudo: unable to initialize policy plugin tak neviem, diky za napady
Sorry takto> dakujem za rychlu odpoved. Mam vsak stale rovnaky problem. Upravil som subor ako si mi radil, ale stale vyhadzuje rovnaku hlasku>
sudo: parse error in /etc/sudoers near line 21
sudo: no valid sudoers sources found, quitting
sudo: unable to initialize policy plugin
tak neviem, diky za napady
Pre root to prepíš rovnako a pozor na veľkosť písmen.
Postupoval som podla tvojich rad, avsak problem pretrvava.Skusal som velke aj male pismena, medzery a nic. Neviem mozno je to bug.?
Toto tokaro ALL=(ALL) All si zo súboru vymazal? Pretože práve to je na 21riadku.
ahoj, skusal som vsetko co si mi radil, ale nic nefunguje. Ak mas este nejaky iny napad sem s nim. dakujem
uprvujes priamo config cez /etc/sudoers alebo pouzivas visudo ? pastni sem tvoj sudoers config
ten je hore v prvej sprave. Mimochodom sim skusal editovat priamo /etc/sudoers a aj visudo /etc/sudoers.temp
tak potom odstran
ako ti pisal bedna mas to tam 2x, mimochodom sudo by si mal upravovat len pomocou utility visudo ako sa pise v dokuentacii a nie cez konfigdakujem to tokaro ALL=(ALL) All som samozrejme odstranil.To ze mi napises ako mam upravovat subor mi velmi nepomoze. Aj tak vdaka za snahu.
Ked od teba chce niekto pastnut konfig tak chce ten aktualny ja neviem co ty doma skusak To ti nepomoze ale ked vytvorili tu utilitu asi na to bol dovod vsakze. A hore mas nastavnie podla ktorych by ti ti malo ist.