Caute, Nejde mi spravit jednoducha vec: 1.mam subor.txt 2.nacitat zo suboru hodnotu 3.spracovat hodnotu podla nejakeho vzorca a nasledne urobit vystup na obrazovku 4.bod 3 pre kazdu hodnotu suboru Ked som si subor vytvoril na zapisovanie a zapisal som do neho cisla od 1 do 100 a nasledne som dal tieto cisla precitat a vypisat na monitor, vsetko OK. ALE, akonahle som chcel po programe, aby precital cislo so suboru /uz vytvoreneho a existujuceho /, testujem cislo na podmienku ci je kladne a potom ked je tak vypocita obsah stvorca. vysledok bol asi taky, ze mi to hodilo rozne cisla - akokeby miesta v pamati, bolo tam aj stack, heap.
cecko subory
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ked sem pastnes ten svoj kod urcite ti niekto rad poradi
Bolo by dobré, keby si sem ten kód hodil. Umiestni ho medzi značky <pre>kód</pre>
tak niekedy vecer, som v kniznici, nemam zo sebou ten svoj code :))
Neviem či nebude treba to číslo skonvertovať cez atoi, v binárnom formáte to nezapisuješ.
Pravedopodobne siahas tam, kam nemas. Pozri si tvoju pracu s ukazovatelmi. Lepsie vsak bude ak ukazes kod.
Caute, po dlhsej pauze sposobenej zoznamovanim sa s roznymi distrami a riesenim sietovych problemom som spat v programatorskom okienku. Dostal som sa do bodu, ked som velmi blizko k vysledku: zatial netestujem nic na podmienku, vstupny subor obsahuje integer cisla 0-10, ALE, vysledok je, ze mi dava IBA mocniny neparnych cisel. Kompilovane v gcc, aj v CodeBlocks a vzdy rovnaky vysledok. Preco ?
pretože 2 krát čítaš hodnotu zo súboru, raz v podmienke cyklu a potom v tele cyklu
skús to takto:
No teraz to funguje. Je super stravit 2 dni hladanim chyby v programe a nakoniec clovek zisti, ze je to zaludnost, ktoru ani nepredpoklada :)). Nikdy pred tymto programom sa mi nestalo, ze by v podmienke cyklu program nieco aj vykonaval, ked mal dany kod iba vyhodnocovat. Dikejs.