Prosím o pomoc, ako sa inštaluje skype do ubuntu krok za krokom
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Prosím o pomoc, ako sa inštaluje skype do ubuntu krok za krokom
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Aj v roku 2025 sa v Bruseli uskutoční podujatie "Free and Open source Software Developers’ European Meeting" (FOSDEM). Viac na jeho stránkach.
Zdroj: https://fosdem.org/2025/
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
odporúčam nainštalovať Skype z repozitárov Ubuntu:
1. Cez centrum softvéru zaktivovať zdroj "Partneri Canonicalu" (Centrum softvéru → Nastavenie → Nastavenie zdrojov softvéru)2. Zatvoriť všetky aplikácie, otvoriť terminál (CRTL + ALT + T) a zadať:
Ak si ešte s terminálom nepracoval, tak pri zadávaní hesla sa nebude zobrazovať nič. Napíš heslo a stlač ENTER.
Mám tam preklep CTRL + ALT + T je správne :)
Nainštaloval som si na PC Ubuntu v. 13.10. Pomaly sa s tým zoznamujem: už mi ide Firefox, nastavil som si v Thunderbirde aj e-mailovú adresu. Neviem však najsť na internete správny program Skype pre tento OS. Tie ktoré som našiel a stiahol, neboli pri inštalácii úspešné, inštalácia sa prerušila a systém chce neúspešnú inštaláciu "odosielať" (ako u Windows (-:), ale nič sa nedeje. Neviete mi poradiť stránku odkiaľ by som mohol Skype pre moju verziu Linuxu stiahnuť? Podľa možnosti aj s lokalizáciou do Slovenčiny, resp. Češtiny. Ďakujem.
P.S. Poprosil by som o trpezlivosť, s Linuxom začínam...
centrum software-u zvladas?
Čo tak skúsiť nejaký slobodný softvér na komunikáciu. MS Skype aj bez súdneho rozhodnutia poskytuje informácie o hovoroch hocijakému pošukovi. Ak si vážiš svoju slobodu a rešpektuješ súkromie svojich priateľov a rodiny, tak ti môžem ponúknuť funkčné alternatívy bez bonusu špicľovania.
Dá sa komunikovať aj decentralizovane. Skype zabezpečuje všetku prevádzku vrátane hovorov cez svoje servery, tým sa pripravuješ o slobodu a všetky hovory sú nahrávané. Ja viem že nemáš čo skrývať, ale prečo svoje osobné hovory ponúknuť hocijakému pošukovi. Taký SIP zabezpečí len spojenie a hovor už prebieha priamo medzi užívateľmi. Nie že by sa to nedalo odchytiť, ale už to vyžaduje sofitikované technológie na sledovanie hovorov a lámanie hesiel, čo aj pri dnešnej výpočtovej sile nieje až také jednoduché.
hmm, choroba všetkých windowsákov. Iba hľadať aplikácie na nete a sťahovať do bezvedomia :) Skype netreba ťahať z netu. Síce je dostupné aj na oficiálnych stránkach Skype, ale táto verzia nefunguje dobre. Postup, ako Skype nainštalovať, som podrobne uviedol vyššie [príspevok 02.02, 12:06], platí aj pre Ubuntu 13.10.