Fakt neviem ako to hladat.. Vsetko len na windows, da sa na lunexe na slovenskej klavesnici napisat ů ? Popr. kde najdem taketo finticky.. ? Klavesove skratky na atypicke unicode znaky ? Otvarat si kvoli tomu wikipediu s ceskou abecedou a kopirovat si to sa mi vobec nechce. Hlavne nie vzdy mam pristup na internet...
Vdaka. Viktor
pridaj si klavesnicu cz a potom len prepnes z sk
Pytal som sa skor z toho titulu, ze na win mas vkuse skratku dajme tomu ALT+cislice, neviem ako to je presne, windows som nepouzival nejakych 8-9 rokov. Tak ci nieco take existuje aj na linuxe, doteraz som nemal potrebu vyhladavat to. Samozrejme, pouzit cesku klavesnicu by som mohol. To ale nebolo predmetom otazky. </flame> Vdaka Viktor
Zdravím. Neviem či to pomôže, mám nastavenú klávesnicu (SK) na notebookovej klávesnici a tento znak mi vloží, keď stlačím
Snáď to pomôže.
Malo by to, mne to so slovenskou klávesnicou píše takto Ů, ů
Ďaľšie možnosti sú pohľadať UTF-8 kód alebo krkolomne použiť LO alebo OO a použiť vložiť znak potom to nakopírovať tam kam to potrebuješ.
Yes !! Diky pekne ! :-) To mi zatiaľ stačí. Tému môžete uzavrieť.
v jednoduchosti je krasa. naco zbytocne veci komplikovat. jedno kliknutie a mas cz. ale ok ty vies co chces ;)
Mäkčeň nefunguje? :)
ˇ + u = ů :)
u mna: ˇ + u = ǔ