Ahojte.
Z dôvodov nezmyselnej cesty GNOME som začal hľadať alternatívy a ostal som pri Enlightenment 0.17 (aka E17). Už som bol taký spokojný keď som si to nastavil podľa svojich predstáv a dlhšiu dobu som to už aj používal. Keď tu zrazu sa mi po prihlásení do E17 čierna obrazovka začala objavovať. Zobrazí sa nejaký E17 loading screen a potom ostane "čierno". Kedže viem klávesovými skratkami spustiť povedzme terminál, takže si viem overiť, že len zobrazovanie ako také sa pokazilo a na pozadí aplikácie bežia. Je mi jasné, že po vymazaní ~/.e sa mi vyresetuje config a všetko zas bude fungovať, lenže moja nastavenia budú fuč. Takže potrebujem nejaký rozumnejší nápad.
Vďaka za nápady.
Už počas toho, ako mi nešiel váš web na to prišiel. Možno táto informácie bude ešte dakomu k úžitku. Stačilo vymazať config, zrejme to bude config od compositera.
rm ~/.e/e/config/standard/module.comp.*
Ešte sa vám môže stať, že pripojíte svoj PC na HDMI a nastavíte povedzme full HD a potom sa neskor pripojíte na monitor, ktorý také rozlíšenie nezvláda. V tom prípade je potrebné zistiť v ktorom(ktorých) zo súborov sa nachádza config pre dané rozlíšenie povedzme 1920 pre full HD. Bude to jeden so súborov ~/.e/e/config/standard/e.*.cfg, potom tie súbory stačí vymazať.