Čaute všetci. Máte niekto nejaké skúsenosti s týmto? LCDproc a tu aj nejaké foto tých displejov.
Zaujíma ma to ako to funguje, princíp, pripojenie displeja... Dal by som to na mašinu čo ide väčšinu času bez monitora. Na pozretie stavu tej mašiny, čo sa sňou deje a podobne. Ďakujem
LCD displej na Linuxe (nemyslím monitor)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pripojíš si to cez USB, alebo sériový port, skompiluješ klienta a valíš. Teda aspoň tak to píšu na ich webe.
Takže ak to správne chápem, potrebujem displej čo už má nejaké "rozhranie", nie iba holý displej ako súčiastku bez ničoho.
Presne tak spomínajú tam niektoré zariadenia, pre sériový port a USB, Matrix Orbital a CrystalFontz. LPT port: HD44780, T6963, SED1520 a SED1330.
Tu je link na podporované zariadenia. Link na rôzne softvéri ktoré vedia na displej poslať údaje.
Super, už rozumiem. Takže buď to poriešim cez existujúce riešenia hotových displejov, alebo si niečo podporované musím postaviť doma. Dokonca aj XBMC ako som sa dozvedel vie na displeji cez to zobrazovať info o prehrávani. Dík.
Táák, musím sa pochváliť :) Zohnal som si na skúšku jednoriadkový displej a svojpomocne ho rozbehol cez paralelný port. Prikladám pár fotiek
LCDproc sever behajúci dokoola po spusteni
XBMC má napríklad podporu a funguje
Posuv v XBMC
Prehrávanie, čas
Šikuľa.