Ahojte...VSFTPD mi vo fedore proste nefrci,vobec ma nechce spojit a uz som preiel tolko navodou,ze ma slak triafa...Pri starte mi vypise toto : /sbin/service vsftpd start Starting vsftpd (via systemctl): Job for vsftpd.service failed. See 'systemctl status vsftpd.service' and 'journalctl -xn' for details.[FAILED]
Ked dam status tak : systemctl status vsftpd.service
vsftpd.service - Vsftpd ftp daemon
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/vsftpd.service; enabled)
Active: failed (Result: exit-code) since Sat 2014-04-26 05:41:32 EDT; 19s ago
Process: 7534 ExecStart=/usr/sbin/vsftpd /etc/vsftpd/vsftpd.conf (code=exited, status=2)
Main PID: 1080 (code=killed, signal=TERM)
Apr 26 05:41:31 localhost.localdomain systemd[1]: Starting Vsftpd ftp daemon...
Apr 26 05:41:31 localhost.localdomain systemd[1]: vsftpd.service: control pro...
Apr 26 05:41:32 localhost.localdomain systemd[1]: Failed to start Vsftpd ftp ...
Apr 26 05:41:32 localhost.localdomain systemd[1]: Unit vsftpd.service entered...
Hint: Some lines were ellipsized, use -l to show in full.
Moze mi niekto poradit co mam robit prosiiim?
Máš pozrieť do logu kde bude napísané prečo to máš pokazené.
Netusim kde sa nachadza...V configu to neni a podla tutorialu,tak tam tiez neni
Nepoznam Fedoru; ja mam logy vo /var/log
Máš to tam napísané, spusti journalctl -xn
Systemd neukladá defaultne logy do súboru, ale blobu, takže si ich musíš pozerať cez journalctl
Journalctl uchováva len štandardný a chybový výstup zo služby. Z toho nezistíš že ten návod je zastaraný. A mimochodom, zopár riadkov z journalctl sa pridáva aj do výstupu z sysemctl ktorý tu už je. Takže je naozaj treba pozrieť do logov.
Jo, a systemd nemá nič s vytvorením súboru z názvom log. Teda, pokiaľ nepoužívaš vlastný systemd do ktorého si si dorobil Tvoje sny. Si sa zas nevyspal?
Spal som celkom dobre...Nakoniec som zistil,ze aj ked pise error pri spustani,tak samotne ftp frci,len sa bolo treba trosken natlacit vsftpd.conf a bolo to...Uz len sprtam pracu s uzivatelmi a popri tom java script...Si na jabberi?Hodim ti na to pripojenie cez VPN a uvidis preco nespim :D
To s tým spánkom bolo pre bedňu. On si vždy primyslí nejakú jeho nočnú moru k niečomu čo nepozná, a argumentuje tým ako faktom.
Ohľadne Tvojej pôvodnej otázky. Služby inštalované z podporovaných repozitárov sa v základe nakonfigurujú tak, aby mali zodpovedajúcu funkčnosť. Mohol si hneď na začiatku spomenúť že si chcel vahidiť virtuálnych užívateľov a konfigurák vyzeral inak ako bolo v použitej príručke. Mimochodom, tie logy sú naozaj vo /var/log.