Mám 8GB ram, i3-3110m , používam Ubuntu 12.04 Gnome 3.4.2.
Zaujímalo by ma konkrétne, ktoré zložky systém číta/na ktoré zapisuje pri prehliadaní internetu, pri prehliadaní obrázkov, tvorení dokumentov v libreoffice alebo len tak, keď nič nerobím.
Dá sa nejako štatisticky zaznamenať, do ktorých konkrétnych zložiek, čo a koľko systém zapísal alebo z nich prečítal?
Cieľ: vyššia výdrž na batériu, keďže by bol disk v standby režime.
Predstavoval by som si to nejak tak, že by som pomocou skriptu tie konkrétne zložky skopíroval na ramdisky, popripájal, ešte do jedného ramdisku by som vložil súbory, s ktorými mienim pracovať a HDD prepol do standby režimu. Potom neskôr by som zase dané zložky zosynchronizoval a NB normálne vypol prípadne už robil so zapnutým HDD.
Bolo by niečo také možné?
Pouzi strace na zistenie ktore subory sa program snazi otvorit:
Napr. u mna su pocty suborov taketo:
Realne je ich tam trosku menej:
Myslim ale ze aj tak budes musiet cely rootfs dat do ramdisku alebo budes musiet pouzit/vytvorit specializovane distro s minimom zavyslosti a len s aplikaciami ktore potrebujes.
si nainštaluj systém na kľúč a disk môžeš nosiť v taške. mne sa to osvedčilo.
Dobrý chcel by som VPS na cstrike Minecraft SAMP ale mohol by biť na mesiac zdarma aspoň aby som si odskúšal a potom zaplatil nepoznáte nijaky taký hosting ? okrem pipni.cz a mam tam stale už 2 mesiace zablokovaný server a nechcu my to odblokovat tak žiadam nijaky VPS hosting :)
Neviem kto ťa učil po slovensky ale klobúk dolu...
A čo sa týka otázky tak si vytvor novú tému.
:D :D :D ...a ja už som sa potešil, že niekto po dlhej dobe zareagoval :D
Ale však si odpovede dostal.