Caute. Mam problem s uspatim. Uspat to ide, ale pri obnove to zamrzne. Nemohli by ste mi nejak pomoct. Ide NB Acer Aspire One D250, viem ze mi to islo, ale tak davnejsie. V prilohe je log z dmesg. Diki
Suspend Corruption low memory
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
log
Pindá že máš rozbitý Bios. Pozri tam nastavenia ohľadne uspávania. Inak máš dostatočne veľký swap na uspanie?
Bios som uz flashol 1.29, RAM 1G, Swap 2GB
V biose sa neda nastavovat uspavanie.
a ide o uspatie do ram, nie na disk.
Ja som na toto ľavý pomáhať, ale skúšal si príkaz systemctl suspend
a nie raz :D
No ja mám nastavenia v Biose ohľadne suspendu a suspend funguje ako hodiny, nemám moc potuchy kde je problém. Viem že býva problém z uzatvorenými ovládačmi od grafiky. Tak sa hádam niekto nájde kto helpne.
ale to mi robi len na tomto Acery. Mam aj Asus a tma to funguje v pohode.
Poradi niekto co s tym?
len tak pre info..nemáš náhodou zašifrovaný /home
Nie
Vyzerá to akoby do jadra zavliekli starý bug. Skús nabootovať z inej verzie jadra, staršej, alebo novšej. Prípadne to vyskúšaj v recovery mode. Počítam že sa bavíme o Archu.
Ano je to Archlinux. S jadrom 3.10 to este islo. Potom proste uz nie. nasiel kopec bug reports ohladom tochto, ale riesenie nie.
Neuveríš, ale jedno z riešení si našiel. Downgrade jadra. Ďalšie, ako skúsit najnovšie jadro z kelner,org sa dá tiež skúsiť. Ale jadro 3.10 vyšlo pred rokom. Kedy sa tá regresia začala prejavovať?
No ja som ten netbook dlho nepouzival, aj rok ako hovoris. takze tak. ja viem ze downgrade jadra by pomohol, ale chcel som to skusit s novym.
Tak skús. Nové jadro je k dispozícii zdarma a legálne na stránke kernel.org.