zdravím páni. Toto sa netýka síce Linuxu ale možno poradíte. Včera mi niečo strelilo v pc a všetko zhaslo, len v usb bolo napätie. počítač som skúsil niekoľko krát zapnúť a nič. až teraz cca po 20 hodinách som ho normálne zapol. neviete v čom by mohol byť problém? alebo ako to zistiť?
hw problém
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pozri kondenzátory.
Myslis ze by boli kondiky vydute? Keby strelili tak neviem ci by ho zapol...
Na doske?
Asi hej, mozno ze aj niekde inde. Treba popozerat ci nejsu vydute alebo uz aj prasknute
ide o notebook, alebo stolný pc? ako dlho ten pc máš?
PC, skladačka, ide 2 týždne. Nová doska, inak všetko staré. Teraz píšem z neho, všetko ide.
Mašinistu to prestalo baviť, a tak išiel na pivo. Trošku bol nervózny, a tak mu ušla ruka keď zabuchol dvere. Neskôr sa vrátil a nahodil to.
Odnes to do servisu, tam mu už naordinujú antabus nech ho také blbiny prejdú.
Mašinista dostane po papuli, žiaden servis nebude.
Kondík v zdroji? Možno vychladol a prebral sa.
Veď zober multimeter a pomeraj.
Na figu je, keď nedájdeš závadu a na ešte väčšiu figu je, keď sa "sama" opraví
Zdroj by bol najmenší problém, dám z autodráhy... :)
Pokiaľ chceš napájať počítač zdrojom z autodráhy, tak sa nediv že Ti mašinista tresne dverami jak ide na pivo. Mne podobne prasklo v počítači keď sa mi vyskratoval sériák. Tiež to chcelo odpojiť od elektriky na dlhšiu dobu. Ale čo to bolo v Tvojom prípade dokáže zistiť len servis. S pristupom "neodfiltrovaný zdroj musí stačiť na VF elektroniku" tá doska asi dlho neprežije.
ja som hlavne potreboval zistiť či niekto nemá podobnú skúsenosť. No a podľa skúseností to vyzerá na zdroj. Takže to nie je taká katastrofa.
U mňa to bol skrat. A u Teba to mohol byť kľudne aj zapadnutý šróbik alebo zalomený napájací kontakt. Proste hocičo. A bez detailu alebo dodatočného overenia technického stavu je to len varenie z vody.