Dobrý deň.Neviem nájsť tesdesk v počítači,ak dám do terminálu testdesk,tak oznámi že ho nemôže nájsť,tak som stiahol z internetu,ale nemôžem ho spustiť!Dá niekto radu?
nemôžem nájsť testdesk
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Dobrý deň.Neviem nájsť tesdesk v počítači,ak dám do terminálu testdesk,tak oznámi že ho nemôže nájsť,tak som stiahol z internetu,ale nemôžem ho spustiť!Dá niekto radu?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
A ešte ako nastaviť vymzanie aby skončilo v koši a nie úplne?Preto hľadám Photorec...
To asi preto, že nie je nainštalovaný. Synaptic → testdisk alebo cez terminál:
Z internetu??? Linux nie je Windows! Vždy najprv hľadáme v Centre softvéru alebo v Synapticu!
Toto je ale v LM aj tak nastavené, všetko sa presúva do koša. Neviem teraz odkontrolovať nastavenia ale aspoň mne sa zatiaľ vždy všetko presunulo do koša.
PhotoRec - slúži na záchranu zmazaných dát
toto mi napíše terminál:synaptic mám nainštalovaný,aj ho tam nájdem,ale spustiť ho neviem.A kôš som mal nastavený že keď niečo vymažem hneď sa to stratí a kôš je prázdny.
to sú tie chyby začiatočníka ktorý prechádza z W-XP na Linux-tu sú dve možnosti:vymazať a presunúť do koša ja som automaticky vymazával!
v synaptiku som ho preinštaloval,ale neviem v ktorej sekcii je,kde ho mám hľadať...
Len neviem, čo si preinštaloval a čo nevieš nájsť :)
Tak dá sa Synaptic spustiť alebo nie?? Podľa vyššie uvedeného asi áno.
Synaptic ide ,dám nainštalované programy,je tam testdesk,aj testdesk-dgb,ale chýba tam tenžltý terčík,alebo čo toje..chcel som poslať sreen,ale odkazuje ma potom na chybovú stránku.
nainštaluj testdisk cez terminál:
program sa tiež spúšťa cez terminál:TESTDISK čítal si??
Janek díky!Celý omyl spočíval v tom že som hľadal nejakú ikonu testdesku,tvoj odkaz na článok mi otvotil oči-terminál...
ešte by som potreboval návod ako by mi pri štarte PC automaticky načítaval cairo dock,dal som ho aj do položky programy spúšťane po štarte ale nefunguje to..
Cairo dock som testoval už riadne dávno, tak si už nepamätám všetky tie nastavenia, ale jeho spúšťanie pri štarte by sa malo dať nastaviť aj priamo v nastaveniach Cairo-docku – nie je tam možnosť „Spúšťať pri štarte“ alebo “Autostart“?. Ale ak bol vložený do „Autoštartu“ - čiže k aplikáciám, ktoré majú byť po štarte spustené, mal by sa spustiť. Žiaľ tu neviem poradiť.
Inak LinuxMint + Cinnamon má pekný spodný panel, ktorý sa dá zmeniť podľa vôle (farba, výška, priehľadnosť), takže tu je použitie Docku asi zbytočné. Ale to je len môj názor, je to samozrejme otázka vkusu :)
Už mi fachčí!Mne sa páči...