Ahojte prosim vas ked zvacsujem obrazovku tlacitkom "F" zo 16:9 na 4:3 ked je 16:9 tak je cely obraz vo videi nevidno ikony atd ale ked dam 4:3 tak sa obraz zvacsi ale vidno mi ikony,neda sa to aby mi dalo uplne cele video aby mi nebolo vidno listu atd...?
http://www.abclinuxu.cz/data/prilohy/5/0/209405-snimek-obrazovky-porizeny-2014-12-13-07-45-38-4716460209914628775.png
Tá fotka je z lubuntu w7? Pretože v klasickom lubuntu sa mplayer po stlačení klávesy f prepne do celoobrazovkového režimu s čiernymi výplňami ak je treba. Toto je obrázok z maximalizovaného okna.
lubuntu w7 uz NEMAM!!!!mam 14 co mam v podpise!!!!
takto to mam normalne ked pustim video vid obr. ale ako dam "F" aby som zvatcil obraz tak ho zvatsi ale vidno listu obrazok vyssie
http://www.abclinuxu.cz/data/prilohy/5/0/209405-snimek-obrazovky-porizeny-2014-12-13-09-36-02-6519631297755872524.png
Hádať sa s tebou je zbytočné. Jediné čo Ti k tomu môžem poradiť je, že môžeš resetnúť konfiguráciu pre mplayer (vrátane tej systémovej s pozostatkom smetí z toho remixu) a môžeš si vybrať iný video výstup cez parameter -vo. A tak isto Ti odporúčam aj resetnúť konfiguráciu pre window manager.
A pokiaľ boli myslené tou lištou tie čierne okraje, tak to je štandardné a žiaduce chovanie pre väčšinu populácie. Minoritný vyšok populácie očakáva že sa mu buď natiahne a zdeformuje obraz (dlhé tváre alebo tlsté tváre) na nepozerateľnú úroveň, poprípade že mu z monitora odpadnú okraje a po skončení filmu mu tam vyrastú nové.
takze som si upravil moj skript cez ktory pustam videa z archivu z netu dal som na 16:9 a na LCD ide obraz pekne pekne ho cely zaplni po stlaceni F a ide super ziadne listy nie su parada diki zase som sa daco naucil diki
listy som nemyslel tie cierne ale moju kde su hodiny ale uz som to zrobil ide to pekne
V tom prípade si ale klávesou f nezapínal full screen, ty si ho vypínal a video malo väčšie rozlíšenie ako má použitý monitor. V Lubuntu sa mplayer štandardne nezapína v celoobrazovkovom režime, ale to je jedno aj keď to bola podstata otázky.
borci prosim vas ako spojazdnim toto
ked skusam Velke Noviny tak ide ale napr Buckovci nie,ako to nastavim aby som aj ich mohol pustit?please
Sikovnejsi ti poradia, ale mne, ako pokrocilemu laikovi, najviac vadi v 1. riadku, ze je tam aj markiza aj joj.
ta markiza.sh nech ta nemyli to mam len zrobeny script ktory si upravujem a potom pustam cez Terminal a skusam noviny idu ale napr. buckovci nie
nejde mi o ten program ale chcem sa to naucit