Ahojte,
preinštalovával som si môjho Mintíka zo 17 na 17.1.
Mám partície sda1 "/" sda2 "swap" a sda3 "HOME". Cez voľbu "niečo iné" som dal sformátovať "/" a samozrejme nedal sformátovať "HOME".
Po inštalácii zisťujem, že mám nový HOME v "/" a starý mi išiel na vandrovku do "/media/mario/e80aff94-18b3-4569-95fe-d50d089e705f".
Je to štandardné chovanie? Dá sa to uvieť do pôvodného stavu úpravou fstab? screenshoty sú v prílohe. Ďakujem predom za nakopnutie a veselého Silva
Prílohy attempt 2
a po tretie
Je to normálne. Keďže si neurčil prípojný bod /home pre ten disk, tak ho pripája do /media. Nakopni to pod LiveCD a zapíš to do fstab.
Sa Ti povie, zapíš to do fstab. Ale dík, skúsim trocha gúgliť.
Už si našiel svoj fstab?
Našiel, otvoril a hneď aj zavrel. Akurát čítam jedno howto a skúšam to pochopiť.
Nieje to až tak zložité :-)
Takto?
#and now edit the lines you added earlier, changing the "/media/home" part to simply say "/home" so that it looks like this:
# (identifier) (location, eg sda3) (format, eg ext3 or ext4) (some settings)
UUID=???????? /home ext4 defaults 0 2
a za ? dosadím môj UUID?
Tvoj nie, UUID toho disku.
ok, dik
To UUID by si mal mať presne v tom fstab-e len s pripojovacím bodom /media/home/
A odkukať to môže z /etc/mtab (/proc/self/mounts). Cieľ už bude vedieť.
No, ja ho nevidim
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=d5fa4132-928e-47e7-8402-59972174dd4e / ext4 errors=remount-ro 0 1
# swap was on /dev/sda2 during installation
UUID=70a220fb-d6d0-452a-95a2-871dd838ed4c none swap sw 0 0
Takže podarilo sa?
Doplň si tam
Napíš si tam svoje UUID pre home.
Nemáš ho tam tak ho tam doplň ako písal Bedňa niššie, UUID by malo byť to čo máš /media/mario/uuid/home alebo zistíš pomocou príkazu sudo blkid
Páči sa mi na tom to, že sa niečo človek naučí. Ešte raz, vďaka všetkým.
Tadá, ešte raz vďaka všetkým poradcom
Gratulujem.
To by ma zaujímalo, upravil si fstab ako som písal? Inak pripíjam sa ku gratulácií.
Ano šéfe:
UUID=e80aff94-18b3-4569-95fe-d50d089e705f /home ext4 defaults
Idem sa pripíjať aya.
To som rád, že zabralo. Rozmýšľam ešte či ísť na polnočný ohňostroj k hospode, len to býva dosť husté. Väčšinou vyťahujú susedia stolíky s chlastom pred dvory a už dostať sa tam je vysoko prekážkový beh :)
Štrng.
Teda každoročne aj mi máme stolík s pohostením pred chalupou, ale teraz je fakt vážna kosa a nechce sa mi tam stáť )