Ahojte, robim si take zariedenie, ktore bude mat vstupy, vystupy, senzory atd. Cele to budem moct ovladat cez web. Ako backend pouzivam python tornado. Riesim refresh webu. Samozrejme viem pouzit Timeout a napr. kazdych 10 sekund si jquery natiahne aktualne data z tornada. Ja by som vsak potreboval vykonat refres iba vtedy, ak sa zmenia nejake data = to znamena, ze refresh by musel nejakym sposobom spravit backend.
Dufam, ze sa to da pochopit :-)

XMLHttpRequest
Ahoj, nejako tomu nerozumiem. Tento jednoduchy kod som dal do funkcie ducument ready a nic to nerobi. Ani konzola nic nevypise.
var request = new XMLHttpRequest();
request.open("GET", "/load_outcontr", true);
request.onreadystatechange = function(){
console.log(request.readyState)
if (request.readyState == 4){
alert("ok");
}
}
Posielam ti príklad zo svojho skriptu. Pred uploadom sa overuje či už súbor na servery existuje.
Ty si v tvojom prípade nič neodoslal. Ja tam odosielam v hlavičke názov súboru. Samotné odoslanie požiadavky vykoná send ()
V ďalšej časti už len overujem čo mi skript vrátil.
# Odoslanie názvu súboru xhr_fe = new XMLHttpRequest (); xhr_fe.open ("POST", "php/file_exists.php", false); xhr_fe.setRequestHeader ("X-FILE-NAME", "file.txt"); xhr_fe.send (); # Test odpovede # Ak skript vráti Uploading ... znamená že súbor neexistuje # a spustí upload_start (); # Inak vypíše text ktorý poslal skript if (xhr_fe.responseText == "Uploading ...") { document.getElementById ("status").innerHTML = xhr_fe.responseText; upload_start (); } else { document.getElementById ("status").innerHTML = xhr_fe.responseText; }... na servery...
server sa sklonuje podla vzoru dub, ale lokal jednotneho cisla sa sklonuje podla vzoru stroj. takze nie na servery ale na serveri (podobne ako v tuneli)...
Aha, diky. Uz mi to je jasnejsie