Dobrý deň, som študentkou 2. ročníka magisterského stupňa Katedry psychológie na Filozofickej fakulte Trnavskej univerzity v Trnave. V rámci diplomovej práce skúmam kvalitu života, zvládacie stratégie a motiváciu k výkonu. Chcela by som poprosiť NEZAMESTNANÝCH ľudí o vyplnenie dotazníka, ktorého výsledky budú použité pre účely výskumu k mojej diplomovej práci.
Dotazník môžete vyplniť na tejto stránke: http://goo.gl/forms/qdTpsfA7Qm
Jeho vyplnenie zaberie cca 15 minút.
Za účasť vo výskume a Váš drahocenný čas Vám vopred veľmi pekne ďakujem. Veľmi mi tým pomôžete :-)
zaujímalo by ma prečo myslíš že linuxáci sú nezamestnaný??
lebo su socky co nemaju na Windows.
Tiež beriem ako krivdu v sekond job za zásah 60€ za načatú hodinu a cítim sa ukrivdený voči Win kde to robia za stravu.
Ak to nie je tajomstvo, co robis za 60e, kazdu nacatu hodinu, v tom second jobe.
Tak už to časovo nestíham, ale chodil som som spravovať metrologickú sieť.
A to je cela siet v linuxe, alebo je to mix linux-win ? To si bol nieco ako network supp. ? Na dohodu/zivnost, alebo zamestnany cez agenturu ?
Rad by som vedel, co musim vediet na to, aby som dostal tych 60e/hod, resp. s cim mat skusenosti.
Servisné zásahy sú drahé a nieje nad to keď tam majú staré železo a každú chvíľu niečo nejde :)
Čo vedieť? Základ sietí, nejaké veci o HW, že niektoré HW s pravideľnosťou raz za týždeň jebnú, tak napr. všelijaké tie USB hračky. Dnes to už s USB je celkom fajn, ale môžeš naraziť na archaické záležitosti čo bol môj prípad. Mať jasno o sériových RS323 a paralelných portoch, v priemysle je to stále štandard ktorý len tak niečo nevytlačí. Je to spoľahlivé a vie to realtime. Siete sú často hybridné, ale pokiaľ vieš čo hľadáš tak sa tam aj vo Win nakoniec doklikáš. Commandline vo Win ide tiež použiť, traceroute, ping a ipconfig tiež pomôže. Nejaká manuálna zručnosť pri ťahaní káblov, zapájaní aktívnych členov a tak. Nemať strach z výšok keď meníš AP v 15metroch (tam by ma už nikto nedostal) :) Logicky myslieť pri hľadaní príčiny, zmieriť sa s tým že niekedy sú závady nelogické a riešiť ich systémom pokus, omyl. Šplhneš si keď vieš pozrieť do kódu a nájsť chybu. Nemusíš jazyk ani ovládať, len musíš poznať základy jazykov ako sú premenné, slučky, podmienky a tak. Opravil som im tam napríklad kód v Pascale (chyba ala Y2K) hoci som do toho jazyka nepozrel 15rokov.
Tváriť sa dôležito hoci ide o chybu čo odstráni cvičená opica.
a ked sa raz naucis robit s enterprise aplikaciami na windowse budes brat 200e
sladká nevedomosť :)
Ešteže Windows preactivated edition je freeware...
Slecna medzi ludmi vzdelanym v IT nenajdete nezamestnanych. Slovesnko je na tom velmi podobne ako Kalifornia. Mal som to habilitacnej praci v roku 2013
Closing The Computer Science Gap, From Classroom To Career
Posted Feb 1, 2015
And it’s a good thing because currently there are more than 75,000 open jobs in computing in California and only 4,324 computer science graduates to fill them.
http://techcrunch.com/2015/02/01/integrate-california-schools-with-computer-science/
4324/75000=0,0577 teda absolventi IT pokryju len 5,77% novo vzniknutych IT miest, alebo inak na jedneho absolventa IT sa bije 17 zamestnavatelov..
v SR je to asi 5,88%
Jedným z hlavných dôvodov, prečo sú celkové náklady Linuxu vyššie, je to, že je ťažšie nájsť dostatok kvalifikovaných odborníkov. A tí, ktorí sú na trhu, požadujú minimálne o 20 až 30 percent vyššie platy ako ich kolegovia ovládajúci Unix alebo Windows.
http://hn.hnonline.sk/biznis-740/coraz-aktualnejsia-otazka-windows-ci-linux-143097
Preco by nejaky znalec Linuxu mal byt nezamestnany...
Neviem, ci som znalec Linuxu, ale ja som uz dva roky od statnic nezamestnany.
Ale toto nijak nevyvracia Fodrekov príspevok. Aké posolstvo si nám vlastne chcel odkázať?
Len som chcel povedat, ze existuju vynimky z jeho prvej vety (som vystudovany informatik). Nic viac. Teraz uz viem, ze lepsie by som spravil, keby som sa neozval.
Áno výnimka potvrdzuje pravidlo. Spravidla ide o nechuť sa presťahovať, alebo dochádzať do práce, prípadne nechuť pracovať za pár korún ako odpich ďalej že budeš mať prax v obore a môžeš si to napísať do CV.
Problém dnešných vysokoškolákov... Vyštuduje horko-ťažko školu a po diplome chce zarábať 2000e v čistom a myslí si že mu patrí celý svet.
Poznám takých (neviem či si ten prípad) a vieš kde nakoniec sú? Za 450e pri stroji a sú radi - ALE majú diplom.