Zdravím mám jeden starší počítač s dotykovým tft panelom bežal na ňom Windows NT chcel by som ho použiť na jednu aplikáciu najlepšie pod Linuxom je nejaká distribúcia Linuxu ktorá by mala podporu dotykovej obrazovky a išla by na slabšom hw? Najlepšie by bolo keby mala MySQL server web server s php a browser. Ďakujem za akúkoľvek pomoc
Starší počítač
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
To si tam môžeš doinštalovať ked nemá priamo v sebe.
Skús asi Lubuntu alebo skôr AntiX. No neviem ako to je s podporou dotykového dislplaya.
Podporu dotykov má dnes hocičo lepšiu ako Windows. Otázka je či budú fungovať ovládače, tak si stiahni nejaké light distro založené na Ubuntu a testuj. Ubuntu mieri na dotykové displeje tak počítam že to tam majú najlepšie vychytané.
problem je ze je to naozaj stary pocitac konkretne je od firmy swac http://www.swac.de/product/product_show.php?groupID=132&mode=group
jeho parametre su Celeron 566 MHz a 256 MB RAM k tomu mam 8gb hdd co by malo stacit s hdd ale problem nie je. na dotyk je tam vyuzita technologia infracervene 3D aspon podla vyrobcu z dotyku idu kable priamo na dosku.
ako vravim s knoppixom sa mi podarilo rozbehat vsetko okrem dotyku. ubuntu sa mi nepodarilo rozbehat skusal som verziu 10.10 ale asi mam poskodene cd bohuzial boot z usb bios nepodporuje
Jurko!Hoď ho do kaša a máš po probléme...
Jurko!Hoď ho do koša a máš po probléme...
</div> </div>
ja by som ho uz davno vymenil no z urcitych dovodov sa to neda
Na 256MB RAM by som možno skúsil Puppi.
dakujem za radu cez vikend to vyskusam
Zopár článkov a tutoriálov Puppíka je tutok. Ale zázraky by som na takom starčekovi nečakal.
Ďakujem zázraky neočakávam chcem na ňom rozbiehať jednoduchú webaplikaciu na spracovanie archívu dokumentov nič zložité od neho nechcem
Veď to, či ho práve ten web nezadusí. Treba vyskúšať, sám som zvedavý na výsledok.
To je fór nie? Webové aplikácie sú dnes najnáročnejšie na HW. Niektoré majú problém tromfnúť aj super moderné 3D hry.
Možno máš pravdu ale celú aplikáciu idem naprogramovať sám a neplánujem nič zložité len ukladanie a čítanie dát z sql v php s jednoduchou grafikou
teoreticky by to mohlo stacit, ale na moderne browsery aj JS rovno zabudni. Tych 256MB RAM je strasne malo, nemas moznost rozsirenia? Tiez zavisi kolko dat budes servirovat na vystupe. Kazdopadne by som isiel do Puppylinux ako pisali vyssie a minimalisticky prehliadac typu Dillo.
Tak v tom prípade OK.
Ako to dopadlo?